r
Nosalty Logó

Mákos guba vaníliaszósszal Katharosztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Mákos guba vaníliaszósszal Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Gubához

Vaníliaszószhoz

Összesen 808 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Gubához

Vaníliaszószhoz

Összesen 4850 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Gubához

Vaníliaszószhoz

Összesen 193 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1641.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 808 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    206.9 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9850.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    4457 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    617 mg
  • Foszfor
    2003 mg
  • Nátrium
    2560 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    591.1 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    549 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1071 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    677 micro
Összesen 4850 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

Gubához

Vaníliaszószhoz

Elkészítés

Gubához

  1. A kifliket karikára vágjuk. A mákot, porcukrot, szegfűszeget és a citromhéjat elkeverjük.
  2. Egy tűzálló formát vajjal kikenünk, és morzsával beszórjuk.
  3. A tejet felforraljuk a vajjal, vaníliás cukorral és 1 ek kristálycukorral.
  4. Ezután rákanalazzuk a kiflikre, és óvatosan rázogatva felitatjuk a tejet.
  5. Rászórjuk a mákos keveréket, összerázzuk, beleöntjük a tűzálló tálba, meglocsoljuk a mézzel.
  6. Sütés kb 200 fokra előmelegített sütőben, amíg kicsit megpirul a teteje.
  7. Vaníliaszósz: 2 ek tejet elkeverünk a pudingporral és a tojások sárgájával, a maradék tejet felforraljuk a cukorral és a vaníliával.
  8. A tűzről levéve, egy habverő segítségével belekeverjük a pudingot és a tejszínt, a tűzre visszatéve, állandó keverés mellett kicsit besűrítjük.
  9. Végül a tűzről levéve kevés rummal ízesítjük. Melegen tartjuk.
  10. A kész gubát ezzel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 26507
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos guba vaníliaszósszal Katharosztól
Katharosz 498 recept

Könnyen, gyorsan elkészülő finomság.

Hozzávalók

Gubához

Vaníliaszószhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek