Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos birsalmás krémes sütemény

Mákos birsalmás krémes sütemény
Mákos birsalmás krémes sütemény
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok volt a birsalmám, és mivel nagyon imádom, ezt sütöttem belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a fél kocka margarinnal és 3 evőkanál cukorral.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a mákot és a sütőport.
  3. A lisztet hozzáadjuk a tojássárgájához, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjét, és elkeverjük.
  4. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Szokásos módon pudingot készítünk 5 kanál cukorral, és még melegen elkeverjük benne a margarint.
  6. Birsalmát kevés vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, és botmixerrel alaposan összetörjük.
  7. Hozzáadjuk a pudinghoz, és alaposan elkeverjük, ha még savanykás lenne, adjunk hozzá még cukrot.
  8. A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, és megkenjük krémmel.
  9. A tortabevonót összetörjük, és vízzel pici olajjal összefőzzük, és még melegen a krémre kenjük. Hűtőbe rakjuk 2 óra hosszára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 008
elküldve: 5
receptkönyvben: 82
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

birsalmás sütemény, krémes szelet birssel, mákos tésztájú birsalmás sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

teszkó
teszkó Sun, 2013-10-27 08:41

Ötlet:
Készítsd "szárazabbra" pudingot kevesebb tej hozzáadásával (a krémekhez a csomagoláson ajánlott mennyiség felét ( 2,5dl) ajánlják.
A birsalmát mikróban szárazon készítsd el, vagy használj sültet ( kevés vajon serpenyőben lefedve, vagy sütőben, mint a sütőtököt ( ha sok időd van).
Sok sikert!

kisati26
kisati26 Sun, 2013-10-27 08:14

koszonom a receptet nagyon guszta ...csak nalam vagy esetleg masnal is tortent "baleset"? :)
mikor az almat hozza adtam a kremhez a margarint kicsapta :( es az egesz folyos allagu lett..esetleg valami lepest csinaltam rosszul (a krem magaban szep sima "habos"volt alma nelkul)
ha esetleg mas is talalkozott ilyen problemaval es vagy sikerult neki orvosolnia kerlek irjatok meg
mert nagyon finom ez a suti es szeretnem a jovoben meg elkesziteni
koszi elore is szep napot

1005
tojás 4 db
margarin 10 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 3 csapott ek
mák 10 dkg
finomliszt 4 csapott ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
birs 1 kg
cukor 5 ek
margarin 10 dkg
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
víz 5 csepp