r
Nosalty Logó

Sznezsi túrós sütije

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Süveges Nóra
Sznezsi túrós sütije
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1711 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6839 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 301 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1900.2 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    509 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1711 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.5 g

Zsír

  • Összesen
    385.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7600.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1111 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    1836 mg
  • Nátrium
    2037 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    954 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3056 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    839 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2912 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 6839 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.7 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 301 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazott tepsibe, vagy sütőpapírral béleltbe, beletapicskolom a kekszes, cukros, fahéjas, olvasztott margarinos egyveleget.
  2. A krémhez összetörjük a túrót, beletesszük a cukrot, citromlevet, tojássárgáját és egy csipet sót és a vaníliás cukrot.
  3. Majd lyukas közepű fa keverőlapáttal lazán beleforgatom a tojásfehérje felvert habját. Ezzel készen is van a töltelék.
  4. Rásimítjuk a tölteléket a tésztára és előmelegített sütőben 20 percig sütjük /légkeverésesen/, az fontos, hogy ne legyen színe, mert még sütni fogjuk és akkor túlsülne!
  5. 20 perc után kivesszük és kihűtjük. Mikor kihűlt, rásimítjuk a tejfölös, cukros keveréket.
  6. Még további 15 percet sütjük, de már 200 fokon. Maradjon fehér a tejfölös réteg!
  7. Ha kihűlt, betesszük a hűtőbe, másnapra a legfinomabb, addigra összeérnek az ízek és a tészta sem fog szétesni annyira.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12374
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 28.

Ajánló

Vendégvárónak is tökéletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sznezsi túrós sütije
Süveges Nóra 2 recept

Sznezsi barátnőmtől tanultam ezt a receptet. Imádom a túrós sütiket, de mindig a klasszikus citromhéjas, mazsolás változatát ismertem. Ebben a sütiben viszont csodálatos  a fahéj és a túró találkozása a savanykásan édes tejföllel. A 4 éves kisfiam, aki nem túl jó evő és van, hogy meg sem kóstolja a sütimet, erre a sütire azt mondta, mikor már 3. napja eszegette: "Anya, te most már mindig ilyen sütit süssél!". Ezért megéri sütni! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek