Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás-mascarponés szelet

Málnás-mascarponés szelet
Málnás-mascarponés szelet
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom kedvenc gyümölcse a málna, ezt a könnyed kis sütit neki készítettem. Gyorsan elkészül, kis pihentetés után lehet fogyasztani.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A málnás krémhez

A bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A tojásokat válasszuk ketté, a sárgáját keverjük fehéredésig a cukor 1/3-ával. A fehérjét kissé verjük fel, majd adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a maradék cukrot, és verjük fel kemény habbá. Kicsit lazítsuk fel a tojássárgáját, egy-két kanál habbal intenzíven keverjük el. A többi fehérjét óvatosan forgassuk bele, majd adjuk hozzá a lisztet 2 részletben, és ezzel is keverjük el, vigyázva ne törjön össze a hab.
  2. Egy tepsi hátuljára tegyünk sütőpapírt, és kenjük ki lapnak a masszát. Süssük meg kb. 25 perc alatt. Ha kivettük a sütőből, fordítsuk rá a tésztát egy másik sütőpapírra, az alsót pedig még melegen húzzuk le.

A málnás krémhez

  1. A málnát felteszünk főni a 1 púpos ek. cukorral és pár csepp citromlével. Jól szétfőzzük a málnát, miután kicsit besűrűsödött, megszabadítjuk a magoktól egy szűrő segítségével. Még melegen keverjük el benne a zselatinfixet.
  2. Ha kissé kihűlt a málnapüré, keverjük el a mascarponéval. A tejszínt kissé verjük fel, majd szitáljuk bele a porcukrot, ezután verjük kemény habbá.
  3. Majd a málnás-mascarponés krémet adjuk hozzá, és óvatosan forgassuk össze. Kóstoljuk meg, akinek nem elég édes, szitáljon bele porcukrot.

Összeállítás

  1. Ha elkészült a piskóta, széleit vágjuk le, hogy egyenesek legyenek. Vágjuk félbe hosszanti irányban. Töltsük meg krémmel, majd fedjük be a másik lappal. Én állítható sütőkeretbe, helyeztem, és úgy töltöttem meg.
  2. A tetejéhez a csokit felolvasztjuk gőz felett olajjal, és málnapürével díszítjük. Tegyük be 1-2 órára a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 541
össznézettség: 6 749
elküldve: 2
receptkönyvben: 79
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vasvári Nikolett

Mióta szakács: 2019.04.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnakrémes szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

689
tojás 4 db
cukor 80 g
rizsliszt 90 g
málna 200 g
cukor 1 ek
mascarpone 250 g
habtejszín 400 ml
porcukor 50 g
zselatinfix 20 g
citromlé 3 csepp
fehér csokoládé 100 g
napraforgó olaj 2 ek