Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos és almás kiflik

Mákos és almás kiflik
Mákos és almás kiflik
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsony közeledtével szeretjük az apró, édes, porcukros sütiket majszolni, íme egy recept, ami garantáltan sikert hoz! :)

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Mákos töltelék

Almás töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Ezalatt összeállítjuk a töltelékeket.
  3. Miután kivettük a tésztát a hűtőből 10-12 részre osztjuk, és a darabokból körlapot nyújtunk. A lapokat 8 cikkre vágjuk, és így töltjük meg őket.
  4. A kifliket közép-meleg sütőben sütjük, míg halványbarnára nem sülnek.
  5. Aki szereti, a végén meghempergetheti őket egy kis porcukorban.

Mákos töltelék

  1. A töltelék elkészítése nagyon egyszerű, csak keverjük össze az alapanyagokat. Egy picit folyós masszát kell kapnunk a végére.

Almás töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. Ezután összekeverjük a cukorral és fahéjjal. Nem baj, sőt jó is, ha ereszt egy kis levet.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 966
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almatöltelékes kifli, mákos hókifli, almás hókifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

586
finomliszt 80 dkg
tojássárgája 6 db
tejföl 6 ek
cukor 4 ek
sütőpor 2 csomag
margarin 25 dkg
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
mák 20 dkg
cukor 5 dkg
citromlé 1 citromból nyert
tej 0.5 dl
alma 2 közepes db
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint