r
Nosalty Logó

Mákos és almás kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Thisandthat
Mákos és almás kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Almás töltelék

Összesen 587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Almás töltelék

Összesen 7044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Mákos töltelék

Almás töltelék

Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 587 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.7 g

Zsír

  • Összesen
    349.5 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    1373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14210.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    371 mg
  • Kálcium
    5137 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    926 mg
  • Foszfor
    5600 mg
  • Nátrium
    2093 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    849.6 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2664 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    1154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2510 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1759 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1573 micro
Összesen 7044 kcal
  • 7% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

Tészta

Mákos töltelék

Almás töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Ezalatt összeállítjuk a töltelékeket.
  3. Miután kivettük a tésztát a hűtőből 10-12 részre osztjuk, és a darabokból körlapot nyújtunk. A lapokat 8 cikkre vágjuk, és így töltjük meg őket.
  4. A kifliket közép-meleg sütőben sütjük, míg halványbarnára nem sülnek.
  5. Aki szereti, a végén meghempergetheti őket egy kis porcukorban.

Mákos töltelék

  1. A töltelék elkészítése nagyon egyszerű, csak keverjük össze az alapanyagokat. Egy picit folyós masszát kell kapnunk a végére.

Almás töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  2. Ezután összekeverjük a cukorral és fahéjjal. Nem baj, sőt jó is, ha ereszt egy kis levet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1506
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákos és almás kiflik
Thisandthat 161 recept

Karácsony közeledtével szeretjük az apró, édes, porcukros sütiket majszolni, íme egy recept, ami garantáltan sikert hoz! :)

Hozzávalók

Tészta

Mákos töltelék

Almás töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.