r
Nosalty Logó

Diós kifli nagynéni módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Diós kifli nagynéni módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 928 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7427 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 393 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 928 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.7 g

Zsír

  • Összesen
    443.3 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    199 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4468.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    925 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    761 mg
  • Foszfor
    2168 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    772.9 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1527 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    620 micro
Összesen 7427 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 393 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez a tejet a cukorral meg a dióval felforraljuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a reszelt citromhéjat. Félrerakjuk hűlni.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrokat, a tojást, a citromlét meg a tejet, és jól összegyúrjuk.
  3. Négy részre elosztjuk a tésztát, egy adagot kinyújtunk 1-2 mm vékonyra. Rákenjük a már kihűlt diókrém 1/4-ét (attól függ, hogy mekkora kifliket akarunk), és pizzavágóval 8 vagy 16 cikkre vágjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük, sütőlemezre rakjuk a feltekert és kifli alakúra hajlított tésztát, és megsütjük.
  5. 3 percig hagyjuk hűlni, és még melegen beleforgatjuk porcukorba.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 99 alkalommal
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 144
  • Össznézettség: 199913
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 31.

Ajánló

Rumot is szoktam a töltelékbe rakni, úgy sokkal finomabb!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A hókiflit mindig úgy készítettem, hogy a szélesebb végére raktam egy "kupacot" és úgy tekertem fel. Amikor gyerek voltam, a nagynénémmel egy udvarban laktunk, Ő állandóan sütött, és az Ő diós kiflije sokkal finomabb volt. Megkente az egész tésztát és úgy tekerte fel. Mégcsak most próbáltam ki először úgy, ahogy Ő sütötte, de az biztos, hogy többet nem "kupacozok".

Hozzászólások (14)

tekovacs

A Nagynéni praktikáját én is megjegyeztem!:) Köszi. Szép lett a kifli.

witch

Koszonom, ezen az oldalon olyan kepeket lattam, hogy nem konnyu a szinvonalat tartani, de megprobalom. udvozlettel:witch

Gyöngyii

Vaj helyett megteszi a RAMA is? vagy fontos hogy vaj legyen? el?re is köszi a választ.

witch

Persze lehet margarinnal is. En is azt rakok bele ami eppen van otthon.

Gyöngyii

Köszönöm.:) ha kicsit többet teszek bele, akkor még a hatás is azonos, ugye?

witch

Haaat, az aranyokat viszont en mindig betartom, mert ugy tudom a sutesnel az fontos. Ha 1-2 dkg a kulonbseg az meg talan nem csinal nagy galibat.

Törölt felhasználó

szia! ezt az egészet feltekerem dolog még nem egészen világos :D kinyújtom a tésztát, megkenem a töltelékkel, feltekerem. De utána hogy lesz olyan szép a kifli-forma mint a képen?

witch

Kedves sophiana! Egy adag tesztat nyujtsal ki (4 reszre el kell osztani az egeszet), hogy kerek legyen mint egy pizza es 1-2 mm vekony. Erre kend ra a toltelek 1/4-et, mint ahogy a kenyeret kened szoval vekonyan. Ezutan pizzavagoval szeleteld fel cikkekre vegul is haromszogeket kapsz, amit a szelesebbik vegerol elkezdve feltekersz. Rakd a sutolemezre es kicsit hajlitsd meg, hogy kifli alaku legyen. Kar, hogy nem tudom lerajzolni, mert ugy konnyebb lenne. Remelem ez segit azert!:) udv:witch

Törölt felhasználó

Kedves Witch! Sikerült elképzelni :D köszönöm! :D

witch

Nagyon szivesen! :-)

Törölt felhasználó

Elkészíteném a sütit, csak a liszt arányát nem tudom, mert kifelejtették a receptb?l.

Törölt felhasználó

Bocsánat, nem figyeltem eléggé. Visszavonom az el?bbi írásomat.

cam22

Kedves Witch! Isteni ez a sütemény!!! Olyan szépek lettek a kiflik és mennyei az ízük! Én annyit módosítottam, hogy a töltelék fele dió, a másik fele mák. A mákos is nagyon finom! Köszönöm szépen, ez így karácsonyra nagyon jól jött!

witch

Kedves cam22! Orulok, hogy Neked is izlik! En is pont ma sutottem, de sargabarack lekvarral. Nalunk az a nagy kedvenc. Tobb kifli receptet kiprobaltam mar, de mi ezt szeretjuk legjobban, egy regi Raketa regenyujsagban talaltam, Matolcsy Ildiko allitotta ossze a recepteket az olvasoknak. udv:witch

Törölt felhasználó

Kedves witch! Családom nagy örömére én is megsütöttem, nagyon finom lett. Csupán annyi, hogy vaj helyett én zsírral csináltam (nagyanyáink annak idején ezzel sütöttek) - mennyisége ugyanannyi - mivel vajam nem volt itthon (felénk az üzletek sajna vasárnap délután már zárva) és így is jól sikerült. Az ízén nem érezni, hogy zsírral készült. Köszönöm a receptet.

witch

Kedves itka! Zsirral sokkal finomabb, csak nalunk nem valami jo a minosege. Nem veletlen, hogy regen azt hasznaltak. Koszi, hogy megirtad, hogy Nektek is izlett, egeszsegetekre! A receptet pedig nagyon szivesen! udv:witch

newsee78

Kedves Witch, Azt szeretnem megtudni, hogy ez a teszta elteheto e hutoben egy napra? Megcsinalnam ma a tesztat, de csak holnap sutnem ki. Ez igy mukodhet? Probaltad mar ezzel a tesztaval? Elore is koszonom a valaszodat!

witch

Kedves newsee78! Sajnos nem tudom megmondani, hogy el lehet-e kesziteni elore, mert en sose probaltam ugy es raadasul ezt a tesztat meg csak pihentetni sem kell, igy arra tippelek, hogy nem. Valoszinuleg a sutoport meginditja a citromle es lehet, hogy tul lagy lenne a teszta, ha nem rogton van felhasznalva. udv:witch

LaszloB

Azt szeretnem megtudni, hogy mennyi 'egy csomag' vanilias cukor? Kulföldröl irok, ugyhogy nem tudok lemenni a közertbe...

witch

En most mar vanilia kivonatot hasznalok, abbol 2 teaskanallal teszek. Valoszinu, hogy a cukorbol is hasonlo mennyiseg kell bele.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.