Nosalty Logó

Tigriskifli ahogy Andi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Tigriskifli ahogy Andi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 435 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2614 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 284 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    526.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 435 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3158.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447.9 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 2614 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 284 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját, a szobahőmérsékletű margarint, és alaposan kidagasztjuk.
  3. A tésztát két egyenlő részre vesszük, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport.
  4. Mindkét tésztát konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztákat is kettévesszük, így lesz 2 sötét és két világos bucink.
  6. Egy kakaósat enyhén lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk, majd egy világosat is. A világosra fektetjük a sötétet, párszor áttoljuk rajta a nyújtófát.
  7. A kört először 4 cikkre vágjuk, majd a negyedeket is harmadoljuk. Így kapunk 12 háromszöget.
  8. A tésztákat feltekerjük kifli formára, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb. Ezt a műveletsort megismételjük a maradék világos és kakaós tésztával.
  9. A tepsiben még további 40 percet kelesztjük.
  10. Előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  11. A sütőből kivéve azonnal lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk pihenni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 21697
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Andi80_ 380 recept

Nagyon finomra sikerültek a kis kiflik. Reggelire a felnőtteknek a kávé, gyerekeknek a kakaó vagy tej mellé kiváló. Ebben a gyönyörű, napsütéses időben akár a kiránduláshoz is vihetjük útravalónak. Azóta már elkészítettem a szilvalekvárral töltött verziót is, de olyan hamar eltűntek a kiflicskék, hogy arról már nem volt idő képeket készíteni. Azt hiszem, hamarosan újra kell sütnöm.:-) 24 db lett ebből az adagból.

Hozzászólások

A kis gasztronauta

Váú, szuper a fotó és a kiflicskék is csodásak! Gratulálok! :) Üdv:Bea

Andi80_

Köszönöm szépen kedves Bea :-)

Torma

Csodas, tokeletes kiflik Andi!!! A foto is jol bemutatja oket; GRATULA megint! Nagyon szárnyalsz!!! Udv, T:)

Andi80_

Igazán aranyos vagy, köszönöm szépen kedves Torma :-)

Zsuzsamama56

Látom itt is csodásan sütögetsz!

Andi80_

Köszönöm, igyekszem :-)

Adriennke26

Isteni finom lett, biztosan sokszor fogom még sütni! :-)

Andi80_

Kedves egészségetekre! :-)

Lorelai

Nekem nem barátom az éleszt? meg a kelt tészta, sosem sikerül, ezért csak olyasmiket csinálok, amiket a kenyérsüt?gép dagasztó programjával is meg lehet oldani. Szerinted van rá esély, hogy sikerüljön gépben is? Mert ezeket a kifliket muszáj kipróbálni. :)

Andi80_

Természetes géppel is dagaszthatod, nyugodtan vágj bele. Ha bármi kérdésed van a kelt tészták készítésével, szívesen próbálok segíteni. Mi nem sikerül? Nekem sem ment az elején, de aztán kitapasztaltam a buktatóit. Ne add fel, gyakorolj sokat :-)

vincenzo

kedves Andrea! Szeretném megkérdezni,hogy kb. mekkora átmér?j? kört nyújtsak, ill. milyen vastag legyen (a világos és kakaós együtt) a kinyújtott tésztám?Nagyon várom a válaszod,mert miel?bb szeretném kipróbálni ezt a szuper receptet :-) Köszönöm szépen!! Timi

Adriennke26

Kedves Timi! Amikor én csináltam, kb. 30-35 cm átmér?j? kört nyújtottam, és egyenként 3-4 mm vastagságú volt a tészta; de úgyis látni fogod, amikor készíted, hogy körülbelül mikor lesz jó. Bár lehet, hogy Andrea mást ír majd; úgy, ahogy én elkészítettem (már nem is egyszer), úgy nagyon jó lett (nekünk legalábbis). Üdv, Adrienn

Andi80_

Köszönöm a választ, igen, ezek a paraméterek tökéletesek. Örülök, hogy már többször is elkészítetted.

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett!!Köszi a receptet! :-)

Andi80_

Nagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)

Törölt felhasználó

Csak azt szeretném elmondani, hogy csupán azért regisztráltam az oldalra, hogy elmondhassam, hogy kategóriájában ez a recept volt a legjobb, amit eddig a Nosalty-n találtam. Köszönöm!!! :)

Andi80_

Ez számomra a megtiszteltetés. Köszönöm szépen :-)

Törölt felhasználó

Tökéletesek lettek! :) Ma fogom kipróbálni pudinggal is megtöltve! :) Nagyszer? recept, gratulálok! :)

Andi80_

Köszönöm szépen, kedves egészségetekre :-)

Törölt felhasználó

Kedves Andi! Ma megsütöttem a kiflit, nagyon finom lett, köszi a receptet!!!

Andi80_

Nagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)

mariann1977

Ma megcsináltam, isteni finom lett, köszönöm a receptet :)

Andi80_

Nagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)

Törölt felhasználó

Nagyon finom, tuti a recept.

Andi80_

Örülök, hogy tetszik :-)

francsesz

Nagyon finom kiflik lettek! Még biztos fogom sütni! :)

Andi80_

Kedves egészségetekre :-)

Berber

Szia! A Te recepted miatt regisztráltam. Néhány hete találtam rá erre a finomságra, és azóta rendszeresen megsütöm! Már a barátn?imet is "megmérgeztem" vele, ?k is sütik folyton. Mert ugye a gyerekek imádják! És a feln?tteknek sokszor csak a maradék 1-2 darab jut. :)

Andi80_

Szia, Ez számomra a megtiszteltetés :-) Köszönöm szépen, örülök, hogy ennyire kedvelitek. Kedves egészségetekre :-)

Törölt felhasználó

Nagyon jó ez a recept, nagyon finomak a kiflik, az egész család nagyon szereti. Alig bírnak kih?lni! Annyit változtattam, hogy felezem a lisztet, az egyik adagba rakom a kakaóport, és 1 egész tojást teszek mindegyik adagba, így dagasztom meg a géppel. Lágyabb tésztát kapok, ami még kér egy kevés lisztet, de egy könny?, jól megkel? tésztát kapok (nekem csak tojássárgával kicsit száraz volt a tészta). Ja, a lisztet felesben kevertem tönkölyliszttel, a kakaósba teljes ki?rlés? tönk.lisztet tettem. Nutellával töltöttem, apáé üres, azt fordítva tekertem. Köszönjük!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek