r
Nosalty Logó

Mákos-áfonyás joghurtos szelet

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
i_3_14
Mákos-áfonyás joghurtos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Alap

Mákos réteg

Joghurtos-áfonyas réteg

Összesen 207 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Alap

Mákos réteg

Joghurtos-áfonyas réteg

Összesen 2485 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Alap

Mákos réteg

Joghurtos-áfonyas réteg

Összesen 228 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 207 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6489.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    3043 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    751 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 2485 kcal
  • 14% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Alap

Mákos réteg

Joghurtos-áfonyas réteg

Elkészítés

Alap

  1. A hozzávalókat összekeverjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és a 190 fokos sütőben 15 percig elősütjük.

Mákos réteg

  1. A frissen darált mákot a hozzávalókkal összekeverjük, majd közepes tűzön felforraljuk. Megvárjuk, hogy besűrűsödjön.
  2. Az elősütött tésztaalapra kenjük.

Joghurtos-áfonyas réteg

  1. A joghurtot összekeverjük a tojással, a xilittel, a fél citrom reszelt héjával és levével, a keményítővel, majd végül az áfonyával.
  2. A joghurtos, áfonyás réteget egyenletesen eloszlatjuk a mákos rétegen, majd visszatoljuk a sütőbe, és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15x25x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 11032
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fel akartam használni a hűtőben várakozó áfonyát, mákkal házasítva, de mivel nem találtam kedvemre való receptet, alkottam egyet. Így született meg e süti.

Hozzávalók

Alap

Mákos réteg

Joghurtos-áfonyas réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...