r
Nosalty Logó

Mákos süti ahogy Flóra készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Mákos süti ahogy Flóra készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2310.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 843 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    227.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9242.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    4610 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    1096 mg
  • Foszfor
    3044 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.8 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    977 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1566 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 3369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    847.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 308 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük.
  2. Előmelegített sütőben, 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 633
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 167
  • Össznézettség: 111639
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 12.

Ajánló

A meggyet ki lehet belőle hagyni, de szerintem csak jót tesz a mák tömény ízének.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mostanában megszerettem a mákot, a sütit a sutiszorny.blogspot.hu oldalán találtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...