r
Nosalty Logó

Makaróni perzsa módra

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Rebeka's Home
Makaróni perzsa módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1079.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    332 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    1686 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    13365 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 693 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4316.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    386 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    1880 mg
  • Nátrium
    1233 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1439.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    386 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1327 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    693 micro
  • β-karotin
    6745 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    53462 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 2770 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    2456 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Első lépésként aprítsuk fel a hagymát, a paprikát nem kell túl apróra, a paradicsomot is és reszeljük le a fokhagymagerezdet. A krumplit szeleteljük fel, fél ujjnyi karikákra.
  2. 2 ek olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és pirítsuk további 1 percig. Ezt követően adjuk hozzá a darált húst. Gyakori keverés mellett pirítsuk 8- 10 percig közepes lángon, amíg mindenhol egyenletesen barna. Adjuk hozzá a sót, a borsot és a kurkumát és pirítsuk még 5 percig. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsomszószt és egy fél pohár vizet, főzzük tovább míg a paradicsom meg nem puhul, majd adjuk hozzá a paprikát, chilit, oregánót és sűrített paradicsomot. Jól keverjük össze és alacsony lángon főzzük még 20 percig. Figyeljünk arra, hogy időközben adjunk hozzá vizet, ha szükséges, de ne legyen túl sok rajta a lé, csak éppen hogy ellepje. Ízlés szerint adhatunk hozzá többet a fűszerekből, de figyeljünk, hogy ne legyen túl csípős.
  3. A tészta csomagolását követve főzzük ki a kiválasztott tésztánkat. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük szét, mert tovább fogjuk a hússal együtt párolni.
  4. Az alapanyagok rétegezése következik. Egy tapadásmentes lábasba tegyünk 1 ek olajat és a krumpliszeleteket fektessük az edény aljára. Erre jöhet egy adag tészta, aztán egy adag szósz. A rétegeket sózzuk be. A tetejét szósszal fejezzük be és locsoljuk meg még 1 ek olajjal.
  5. Kezdjük el magas lángon főzni, míg a szószból a folyadék forrni nem kezd. Ezt követően vegyük le alacsony hőfokra és egy konyharuhával betekert fedővel fedjük le, további 45 percig pároljuk. 45 perc után a krumpli finom ropogós lesz. Tálaljunk hozzá, natúr joghurtot és friss salátát.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 753
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 22.

Ajánló

Natúr joghurttal és friss salátával tálaljuk. Tálaláshoz ötleteket a következő linken találhattok 😉😍👩‍🍳https://youtu.be/Z5B7I1-jBaU

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Makaróni perzsa módra
Rebeka's Home 23 recept

Talán hosszabb időt vesz igénybe, mint a hagyományos makaróni elkészítése, de megéri! Kellemesen pikáns, a pirított krumpli szuper az alján! A teljes videót hozzá itt megtaláljátok! https://youtu.be/Z5B7I1-jBaU👈👩‍🍳😉😍

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek