r
Nosalty Logó

Majorannás pecsenye Oslitól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Osli
Majorannás pecsenye Oslitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 340 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1694 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    540.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 340 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.7 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2703.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    599 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1694 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, majd sóval, borssal beszórjuk.
  2. Az olajat felhevítjük, a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd mindkét oldalukat kissé megpirítjuk.
  3. Kiszedjük a húst, az olajban megfonnyasztjuk a lereszelt vöröshagymát és fokhagymát.
  4. Visszarakjuk a hússzeleteket a serpenyőbe, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi.
  5. Hozzáadjuk a majorannát, a petrezselyemlevelet, és kevés szerecsendiót reszelünk bele.
  6. Kb. 30-40 percig lassú tűzön pároljuk, míg a hús megpuhul.
  7. 1 ek lisztet elkeverünk a tejföllel, kevés lével hígítjuk.
  8. A puha húst kiszedjük a léből, majd behabarjuk az elkevert tejföllel, még egyszer felforraljuk.
  9. A mártást ráöntjük a húsra, kifőtt tésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6772
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A gyerekeim nagyon szeretik a mártásos húsokat, tokányokat. Most nem volt itthon szalonna, ezért kellett az extra fűszerezés. Nagyon ízlett ez is nekik.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Mentettem! :)

Osli

Köszi, remélem ízleni fog! :)

Zsüli

Lapockából készítettem,rizzsel.Rizst jénaiba terítettem,rá a kész husit,b?ven megöntöztem a szafttal,reszelt sajt a tetejére,annyi id?re süt?be tettem,amíg a sajt ráolvadt.Mennyei!! Köszönöm az ötletet! :D

Osli

Érdekes változtatás, lehet, hogy kipróbálom! :)

Masamod74

Sajnos nekem a párolás során levált a lisztes bunda a húsról, és az egész szósz "csirizes", ragacsos lett. Lehet, hogy jobb kihagyni a lisztbe mártogatást.

Osli

Sajnálom, hogy nem sikerült. Nekem is leolvad a párolás közben a bunda, de ez csak s?ríti a szószt. Nem volt még, hogy ragacsos lett volna.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ne tedd a nyers krumplit a hűtőbe: kampány indul az...

Valószínűleg volt már olyan, hogy elgondolkodtunk a boltban, vajon biztonságos-e az étel, amit veszünk, miből van a csomagolása, honnan származik, vagy hogy mit jelentenek az E-számok a címkéjén. A bizonytalanságnak vége, van ugyanis egy honlap, ahol mindenre választ találunk.

Nosalty

További cikkek