r
Nosalty Logó

Vasi parasztpecsenye

giuliettalupa
Vasi parasztpecsenye
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

553
Kalória
34.7g
Fehérje
3.6g
Szénhidrát
40.2g
Zsír
182.3g
Víz
217.6g
Koleszterin
563.8mg
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 553 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2212 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    182.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 553 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    161 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    871 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2821.3 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1640 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    729.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3318 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    521 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3304 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 2212 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

  1. A húst vágjuk kisebb darabokra, és egy serpenyőbe téve felforrósított zsiradékon pirítsuk át. A hagymát is daraboljuk fel, és dobjuk a hús mellé. Tegyük rá a fűszereket (a paprikát, a majorannát, a borsot), sózzuk ízlés szerint.
  2. Öntsünk a hús alá egy pohárnyi vizet, és fedő alatt, lassú tűzön párolva főzzük puhára. Mikor a vizet elfőtte, akkor öntsük alá a bort.
  3. Amikor a hús megpuhult és zsírjára sült, akkor a májat apró csíkokra vágva keverjük a hús mellé. Reszeljük rá a fokhagymát, és 5 perc alatt pirítsuk át az egészet. Forrón tálaljuk petrezselymes krumplival körítve.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 50 p

Hagyományos húsétel a vidékünkről: nem igazán diétás, de a könnyű zöldsaláták mellé néha becsúszik egy-egy klasszikus, "fajsúlyosabb" fogás is. 

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...