Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vasi parasztpecsenye

Vasi parasztpecsenye
Vasi parasztpecsenye
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos húsétel a vidékünkről: nem igazán diétás, de a könnyű zöldsaláták mellé néha becsúszik egy-egy klasszikus, "fajsúlyosabb" fogás is. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hétvégi ebédek, vacsorák klasszikus fogása lehet. Száraz vörösbort kínáljunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vágjuk kisebb darabokra, és egy serpenyőbe téve felforrósított zsiradékon pirítsuk át. A hagymát is daraboljuk fel, és dobjuk a hús mellé. Tegyük rá a fűszereket (a paprikát, a majorannát, a borsot), sózzuk ízlés szerint.
  2. Öntsünk a hús alá egy pohárnyi vizet, és fedő alatt, lassú tűzön párolva főzzük puhára. Mikor a vizet elfőtte, akkor öntsük alá a bort.
  3. Amikor a hús megpuhult és zsírjára sült, akkor a májat apró csíkokra vágva keverjük a hús mellé. Reszeljük rá a fokhagymát, és 5 perc alatt pirítsuk át az egészet. Forrón tálaljuk petrezselymes krumplival körítve.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 68
össznézettség: 13 708
elküldve: 5
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

giuliettalupa

Mióta szakács: 2019.07.13.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéspecsenye májjal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

553
mangalica zsír 2 ek
sertéslapocka 70 dkg
csirkemáj 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál
majoranna 2 kk
fekete bors 1 csipet
vörösbor 1.5 dl
0 ízlés szerint