r
Nosalty Logó

Majorannás csirkés tészta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Majorannás csirkés tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1265 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2531 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1895.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    598.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    1253 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    736 micro
Összesen 1265 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    189.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3790.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    364 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    2174 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1197.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    989 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    2507 micro
  • β-crypt
    258 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1471 micro
Összesen 2531 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és némi zsiradékon üvegesre pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a szintén felkockázott paprikákat, a zúzott fokhagymát, és összepároljuk őket.
  2. Ha a zöldségek már kicsit összesetek, rádobjuk a felkockázott csirkemellet, melyet fehéredésig pirítunk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen, hogy csak ellepje, - de inkább nem, mint igen, -sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával, és fedővel lefedve 50 perc alatt puhára főzzük.
  3. Ha a hús megpuhult, a keményítőt elkeverjük egy kevéske hideg vízben, hozzákeverjük a tejfölt, néhány kanállal a csirke forró levéből, ezt a masszát csomómentesre kavarjuk, és szép lassan a csirkéhez adjuk, majd összeforraljuk.
  4. Ha a csirke elkészült, hozzáadjuk az előre kifőzött tésztát, alaposan összeforgatjuk, és frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
  5. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 355
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 37959
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Néha nagyon jó szolgálatot tehet egy-egy gyorsan összedobható recept. Amíg az étel rotyog a tűzhelyen, van lehetőségünk kicsit elmélázni, jelen esetben hangolódni a karácsonyra, kinyitni egy üveg bort, tervezgetni az ünnepi menüt... ...ez a recept pont ilyen, gyorsan összedaraboljuk az alapanyagokat, odatesszük főni, és már jöhet is a jól megérdemelt pihenés.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.