r
Nosalty Logó

Húsos tészta, ahogy ma ettük (3.)

vitorlázó
Húsos tészta, ahogy ma ettük (3.)
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1602
Kalória
80.5g
Fehérje
154.2g
Szénhidrát
66.9g
Zsír
354.7g
Víz
341.6g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1602 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6402 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3255.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    354.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 1602 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    322.1 g

Zsír

  • Összesen
    267.5 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1367 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13022.9 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    726 mg
  • Kálcium
    2725 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    710 mg
  • Foszfor
    4424 mg
  • Nátrium
    4349 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    616.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1418.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1695 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1953 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1653 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    459 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 6402 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágva üvegesre piriítjuk, majd egy csipet paprikát szórunk rá.
  2. A darált húst megpirítjuka hagymán, majd fűszerezzük.
  3. Ráöntjük a paradicsomszósz felét, egy pohár fehérbort, és puhára főzzük-pirítjuk a húst kis lángon, rotyogtatva a finom lében, amelybe a húsleveskockát is beleraktuk.
  4. Közben a tésztát bő, sós vízben a szokásos puhaságúra főzzük.
  5. Leöntjük, átmossuk, majd a harmadát az olajjal/vajjal kikent tepsibe rakjuk, és megszórjuk majorannával.
  6. A darált húst elterítjük, és a többi tésztát rárakjuk, elterítjük, majd a tetejére sajtot reszelünk.
  7. A tejfölt a tojással és a liszttel kikeverjük, egy fél dl fehérborral hígítjuk, majd egyenletesen ráöntjük az eddig elkészített munkákra.
  8. Meleg sütőben pirosra sütjük, majd uborkával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Maradt egyszer egy csomó pörkölt, de már mindenkinek a fülén jött ki - mit csináljunk, hogy azért ne kapjon mindenki idegbajt a harmadik nap után? Tészta volt, így megdaráltuk a húst, átforgattuk paradicsomszósszal, és a főtt tésztára borítottuk. Betettük a tepsibe mindenféle reszetl sajtokkal, és a sütőben pirosra sült tésztát mindenki nagy örömmel vette. Azóta nem kérdés, hogy mi legyen, ha a húsos tészta szóba kerül. Siker, hiba nélkül.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek