r
Nosalty Logó

Sajtos-csirkés csusza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Sajtos-csirkés csusza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3683 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1784.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 920 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    281.6 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7136.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    552 mg
  • Kálcium
    883 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    3229 mg
  • Nátrium
    1853 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1388 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    655 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 3683 kcal
  • 15% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    956 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük, vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk, majd sütjük. Teljes sülés előtt 10 percet fólia nélkül sütjük.
  2. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  3. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, megdinszteljük, rátesszük a szeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, rátesszük a majoránnát, bazsalikomot, ízlés szerinti fűszereket.
  4. Sűrített paradicsommal besűrűsítjük.
  5. A húst kiszedjük a tepsiből, beleöntjük a leszűrt tésztát, ráöntjük a ragu felét, összekeverjük.
  6. Rásorakoztatjuk a csirkemellet, ráöntjük a maradék ragut. Megszórjuk reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg rásül a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1322
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-csirkés csusza
Salamon Csilla 1202 recept

Csirkecombbal is el lehet készíteni.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!