Nosalty Logó

Sült csirkecombok és fasírtfalatkák fatálon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Sült csirkecombok és fasírtfalatkák fatálon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez és a fasírthoz

A díszítéshez

Összesen 706 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez és a fasírthoz

A díszítéshez

Összesen 7069 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez és a fasírthoz

A díszítéshez

Összesen 129 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 706 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    580.2 g

Zsír

  • Összesen
    469.6 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    2970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11800.3 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    671 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    686 mg
  • Foszfor
    5815 mg
  • Nátrium
    3688 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2950.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    366 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    154 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    2165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    565 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    1776 micro
  • β-crypt
    349 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3605 micro
Összesen 7069 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez és a fasírthoz

A díszítéshez

Elkészítés

A csirkéhez és a fasírthoz

  1. A csirkecombokat befűszerezzük, állni hagyjuk, majd előmelegített sütőben szép, pirosra sütjük.
  2. A fasírtot összeállítjuk, ízlés szerint fűszerezzük, kis golyócskákat szaggatunk, és forró olajban kisütjük.
  3. A fatál végére helyezzük a fél káposztát, a belső oldalára tűzzük a fél citromot a süni fejének, majd elhelyezzük a bors szemecskéket.
  4. A pirospaprika egy részéből, a két színű retekből, a zöldpaprikából kis kockákat vágunk, és egy zöldséget, egy fasírthoz fogvájóval hozzá tűzünk, minél vegyesebb színű legyen.
  5. A sünire tűzdeljük az így előkészített falatkákat. Az egyik végére egy levelet tűzünk, mintha a sünire esett volna.
  6. A tál többi részén elrendezzük az alufóliával ellátott alsó combokat, és a tál közepére osztjuk a maradék fasírt falatkákat.
  7. Véglegesen megdíszítjük a tálat, és máris mehet a vendégek elébe!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21530
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 02.

Ajánló

Jó szívvel ajánlok hideg salátákat vagy akár savanyúságot is hozzá. Ehez is készült franciasaláta és svéd gombasaláta is. Jó munkát és jó étvágyat kívánok az elkészítőknek!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olaszné Anci 191 recept

Ezt a hidegtálat egy alkalomra készítettem egy szép, nagy,  ovális fatálra, nem is tudtam berakni a hűtőbe, mert sehogy sem akart beférni. Persze mások általában előtte megnézik, de ez nekem hidegtál készítés előtt, közben eszembe sem jut, na meg ha hidegtál készítésről van szó, egyszerűen nem tudok sem jobbra, sem balra nézni, "csak előre". Ennek a tálnak a mérete: 55x30 cm.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Guszta, vennék most egy combot bel?le.:-)) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Bató Edit

Én is! :)))

Olaszné Anci

Kedves Évi ! Én is szép napot kívánok neked és Bató Editkének is ! Puszi: Anci

Évi néni

Drága Ancikám! Még meg sem nyitottam az oldalt, de már tudtam, hogy ezt csak Te készíthetted. Olyan szép dolgok kerülnek ki a kezed alól, hogy csavargatja az orromat a sárga irigység. Hogy lehet ezt megtanulni? Üdv: Évi néni

Olaszné Anci

Drága Évi néni ! Köszönöm a dicséretet, de ez a tál tényleg nem ördöngösség. Kisütöm a kis fasírtokat, megsütöm a csirkecombokat és felrakom egy fatálra. Elég egy sütni-f?zni szeret? háziasszonynak lenni, olyannak mint te is vagy és már jöhetnek is a feladatok ! Olyan szép és finom dolgok kerülnek ki a kezeid közül, hogy neked egy ilyen, vagy hasonló tál összerakása simán megy. Higgy nekem ! Puszi: Anci

Olaszné Anci

Én meg szivesen megkínálnálak benneteket kedves Éva-Anyóca és Editke ! Szép napot nektek !Puszi: Anci

Évi néni

Jöv? héten, ha Isten is úgy akarja, megpróbálom elkészíteni, na meg a hidegtálaidat is mellé egy bulira. Nagyon tartok t?le, hogy a közelébe sem jön majd a Tiedének. Hogyan kell jól aszpikozni? Még soha nem csináltam. El?re is köszönöm a segítségedet. Puszi: Éva

Olaszné Anci

Kedves Éva néni ! Kb: 1,5 dl vízhez teszek 1/3 húsleveskockát és 1 ek zseletint, majd felforralom. Ha id?közben megszilárdulna, mire kenni akarod a sülteket, mikróban felolvasztható ! Ha van friss húsleved, a víz és a leveskocka helyett azt használd. Ha kihül a sült, szépen felszeletelem, csirkecomb esetében szétrakom ?ket, szeletelés után a húsokat is és az egyik oldalukat szépen, 2x egymás után lefényezem a felmelegített aszpikkal. A kis lábasból mindig annyit szoktam egyszerre felmelegíteni a mikróban, amennyit egyszerre felhasználok. Mert el?fordul hogy egy-egy kis szál leválik a húsokról és megáll a tálka alján. Azt a picit kiöntöm és tisztával kenem a második sort .Általában mire a második sornak el?készülök,az els? már száraz és mehet a második rá nyugodtan. Évike ! Ne tarts t?le, bízz magadban ! Sikerülni fog !Ha Valamit még segíthetek írj bátran !Puszi: Anci

Hozzávalók

A csirkéhez és a fasírthoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek