Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májas-gombás rakott csirkemell

Májas-gombás rakott csirkemell
Májas-gombás rakott csirkemell
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit egészségesebben kezdtünk táplálkozni, nem eszünk cukrot meg fehér lisztet, próbáljuk figyelni az alapanyagok glikémiás indexét, ez alapján készült ez is.

Egy saláta vagy valamilyen cukormentes savanyúság illik hozzá. Én lilakáposzta salátát készítettem hozzá. Glikémiás diéta ebédje.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk, és befűszerezzük a fűszerkeverékkel, kicsit hagyjuk állni.
  2. Kisütjük egy serpenyőben egy kevés olívaolajon.
  3. A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk, olívaolajon megdinszteljük.
  4. A májat is megmossuk, és apró szeletekre vágjuk a gombával együtt.
  5. Hozzátesszük a gombát és a májat a hagymához, borssal, petrezselyemmel, majoránnával megszórjuk.
  6. Mikor nagyjából kész a máj, rátesszük a zúzott fokhagymát a sóval együtt, majd 1-2 perc után levesszük a tűzről.
  7. Két tojásból főtt tojást készítünk, apró darabokra vágjuk, és a májhoz keverjük.
  8. A harmadik tojást, ami nyers, azt is a májhoz keverjük.
  9. Az így elkészült májas tölteléket felét egy rétegben egy hőálló tálba tesszük, erre fektetjük a csirkemelleket, és erre jön a maradék töltelék.
  10. Elsimítjuk, és ráreszeljük a sajtot.
  11. Előmelegített sütőbe tesszük fél óráig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 326
elküldve: 6
receptkönyvben: 150
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Manolya

Mióta szakács: 2011.02.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott csirkemell, csirkemájas rakott csirkemell, gombás rakott csirkemell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-04-28 11:35

Nagyon jó ez a recept, finom, látványos, laktató..:D
Köszönöm, mentés, készíteni fogom :)
Éva-Anyóca

605
csirkemell filé 50 dkg
csirkemáj 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
gomba 25 dkg
tojás 3 db
sajt 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
flekken fűszerkeverék 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek