r
Nosalty Logó

Mediterrán rakott zöldség tejmentesen

NS
Mediterrán rakott zöldség tejmentesen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

674
Kalória
24.1g
Fehérje
88.7g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
523.2g
Víz
37.5g
Koleszterin
11.2g
Élelmi rost
11.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1523.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    523.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1693 micro
Összesen 674 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6092.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    569 mg
  • Foszfor
    1657 mg
  • Nátrium
    3436 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    354.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    2092.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    421 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    2322 micro
  • β-crypt
    173 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    6772 micro
Összesen 2692 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    234 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

  1. Főzzük meg előre a krumplit, és süssük meg a husit zsírban, és sózzuk meg.
  2. Készítsük el a krémet, amivel leöntjük a végén a zöldségeket. A kókusztejszínt (200 ml) melegítsük fel, öntsünk hozzá egy kis vizet, és keverjük el benne a 2 db pörköltkockát. Ha felolvadt benne, rakjuk a krémbe a kukoricát és a feldarabolt újhagymát, sózzuk picit, és hagyjuk állni, amíg a többit elkészítjük.
  3. Fogjunk egy jénai tálat, kenjük ki zsírral, és kezdjük belerakni a hozzávalókat. A főtt, hámozott krumplit törjük össze krumplinyomóval, és felezzük el. A krumpli első felét nyomkodjuk bele a tál aljába. Erre jöhet a felkarikázott cukkini, majd a husi, utána a krumpli másik fele, és arra a felkarikázott paradicsom.
  4. A végén pedig leöntjük az egészet a tejszínes keverékkel. Egy trükk, ha túl szorosan raktuk és nem jut le a folyadék a lenti rétegekbe, akkor csináljunk egy fakanállal lyukakat, hogy le tudjon csorogni.
  5. Alufóliát rakunk a jénai tetejére, és mehet az előmelegített sütőbe. 200 fokon sütjük alufóliával 30 percig, majd anélkül még 30 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyorsan összedobható zöldséges étel, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek