r
Nosalty Logó

Rakott csirkemell sonkával gombával és sajttal

nikuszbaby
Rakott csirkemell sonkával gombával és sajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkemellhez

A besamelmártáshoz

874
Kalória
63.3g
Fehérje
16.1g
Szénhidrát
59g
Zsír
216.6g
Víz
202.5g
Koleszterin
822.5mg
Élelmi rost
5.9g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkemellhez

A besamelmártáshoz

Összesen 874 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkemellhez

A besamelmártáshoz

Összesen 5235 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkemellhez

A besamelmártáshoz

Összesen 185 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2306.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    594 mg
  • Nátrium
    1171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 874 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    379.9 g

Zsír

  • Összesen
    354 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13837.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    2492 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    404 mg
  • Foszfor
    3563 mg
  • Nátrium
    7029 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1299.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1414 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    78 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    964 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 5235 kcal
  • 18% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk. Lisztben megforgatjuk, és hirtelen megsütjük egy kevés olajon mindkét oldalát.
  2. A gombát megpároljuk, a sonkát egy kis olajon mindkét oldalán megsütjük.
  3. A húst a tepsibe tesszük, ráhalmozzuk a gombát, egy szelet sonkát, majd egy szelet húst. Még egyszer megismételjük ugyanezt a húsra, megint gomba, majd sonka, és a legteteje legyen hús!
  4. Erre ráöntjük a besamelmártást (lásd lejjebb az elkészítését), majd megszórjuk sajttal. Fólia alatt 180 C sütjük egy órán keresztül, utána a fóliát levéve rápirítunk.

A besamelmártáshoz

  1. A vajat felolvasztjuk, és a lisztet megpirítjuk rajta. Apránként hozzáadagoljuk a tejet, közben fűszerezzük (sóval, borssal, szerecsendióval), majd a tejszínt is hozzáadjuk, és addig főzzük, míg sűrű nem lesz (ezt öntjük a húsra).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszerűen isteni :D Bármilyen köret illik hozzá: rizs, krumplipüré, sült burgonya stb.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...