Nosalty Logó

Magvas kifli kovásszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ági78
Magvas kifli kovásszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 804 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2408 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 232 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2966 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    2338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 804 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8898 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    948 mg
  • Nátrium
    7013 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 2408 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    852.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízben elkeverjük a kovászt, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt, majd 15 percre félretesszük.
  2. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a magvakat, a sót, az olívaolajat és a kovászt. Összedolgozzuk, majd 10 perc alatt hólyagos tésztát dagasztunk.
  3. Gondolatnyi olívaolajjal kikenjük a dagasztótálat, a tészta tetejét is átkenegetjük, majd letakarva, huzatmentes helyen minimum a duplájára -de inkább kicsit nagyobbra- kelesztjük (nekem 3 óra volt).
  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és elosztjuk hat egyenlő részre.
  5. Minden adag tésztát cipóvá formázunk, de nem gyúrjuk, hogy levegős és lágy maradjon.
  6. A cipókat gyors mozdulatokkal kb. 20 cm átmérőjű kerek lappá nyomkodjuk, húzogatjuk (továbbra is vigyázva a tésztában lévő levegőre). Ezután a kerek lapokat feltekerjük, kissé megsodorjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire egymás mellé fektetjük.
  7. A kifliket konyharuhával letakarva huzatmentes helyen a duplájára kelesztjük (nekem fél óra volt).
  8. Közben bemelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  9. A kifliket megspricceljük kevés vízzel, meghintjük lenmaggal és sóval, majd 35-40 perc alatt kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x2
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 4559
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Folyton a kovászos recepteken agyalok. Ez a kifli második nekifutásra lett ilyen. Az első kissé sűrű lett... Azt hiszem fokhagymás olajon pirítva téliesített panzanellában fogja végezni. :D Szóval nem vész kárba, meg tapasztalatnak is jó volt. Abba nem tettem élesztőt, viszont volt még benne pluszban rozsliszt. Vélhetően a sok mag miatt is nem tudott úgy megkelni a tészta, ahogy szerettem volna. Rásegítettem hát egy csipet élesztővel, elsősorban a biztonság kedvéért. Nagyon könnyű, levegős tésztájú, ropogós héjú kiflik lettek. Még van belőle, mert igazából vacsorához sütöttem, de egyet már betermeltünk sült zsírral (oldalas sütésből), lilahagymával és paradicsommal. Muszáj volt lemeózni. :D A kelesztési idők változhatnak más-más kovászt használva. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Né csináld má'! Sült zsírral... áááááá... ez nem ér!!! Ilyet akarooook enniii!!! :-D

Ági78

:D Bezony ám! KÜLD FÉNY POST!

ZilkaZil

Furcsa, hogy nem keltek meg a rozskovásztól. Nálam a búzalisztesekhez hasonlítva úgy viselkednek, mint egy vadállat :) Amikor még sok kenyeret k?kemény héjúra sikerült sütnöm, kiszárítottam azokat, és ledaráltam. Sokszor eszünk sült zöldségeket valamilyen f?szeres vajban pirított kenyérmorzsával, ami nagyon klassz, ha sokmagos sötét kenyérb?l készül. Próbáld ki te is (már nem mintha azt gondolnám, hogy sok kenyeret k?keményre sütsz :D) üdv, Zilka

Ági78

Egy része ment kenyérsalátába, a többit már ledaráltam, de köszi az ötletet. :) Vélhet?en a magok mennyisége miatt nem kelt meg rendesen (mert valamennyire azért m?ködött a kovász) és lehet, hogy kicsit türelmetlenebb is voltam a szokásosnál. Hát hiába, ki kell ezt tapasztalni. A pirított morzsás zöldség klassz ötlet! Majd kipróbálom! Üdv: Ági

ZilkaZil

Ja igen, most látom, hogy 3 órát kelesztetted. Ha aktív kovásszal sütök éleszt? nélkül, akkor kb. 12 órát kelesztem a tésztát.

Ági78

:) Ty?ha! Én az els? adagot, amibe nem tettem éleszt?t hat órát kelesztettem, de hát az tényleg rövid lett. Tuti kellett volna a 12 óra, ahogy írod. No majd kipróbálom. Csak bírjam türelemmel! :) Szép estét! Üdv: Ági

Torma

Sziasztok! Szia Zilka, a fuszeres morzsa otletet vettem en is; koszi a megosztast :) Muszaj elolvasni a hozzaszolasokat is, mert neha abbol tanul az ember legtobbet! Csirio mindenkinek, Torma :) ui: nekem is a "sotet" kovaszok vagtatnak....a feheret ugy kell "rugdosni"; kezdtem egy ujat...maholnap eldol a sorsa....

Évi néni

Ágikám! Te tudsz élni. Az a zsír és hozzá ez a csodásan szép kifli bejönne. Ide is utalhatsz bel?le. Gratulálok. Most én Józsi mellet egy Jen?t is nevelgetek, méghozzá avval a céllal, hogy acélosabb kovászom legyen, bár Józsi is tk. rozs és tönköly keveréke.Jen? is hasonló, csak adtam egy kis plusz korpát hozzá. Szóval további jó kovászolást kívánok! Szeretettel: Évi néni

Ági78

:) Köszi! Én is gondolkodtam egy másik kovászon, de nekem azt hiszem most egy is elég, néha Bözsit is alig érem utol. Ügyes vagy, hogy többel dolgozol! Neked is jó kovászolást, sok sikert Jen?höz! Puszi: Ági

pussycat

Szia Agikam! Gyonyoruek a kiflieid, latszik, hogy jol meg is vannak kelve. Tudod en eppen ezert kelesztem ejszaka a kenyereimet, reggelre tutira megkelnek es akkor hamarabb is lesz beloluk ennivalo....:D:) Nagyon ugyi vagy, gratula, udv.Veronika:))))

Ági78

Szia Veronika! Köszönöm. Sajna nálam az éjszakai kelesztés csak hétvégén lehetne, mert hét közben korán reggel irány a mókuskerék. De majd kipróbálom egy vasárnapi reggelihez. Puszi: Ági :)

Torma

Gusztak es szepek nagyon, Agi :) Jatszogass csak tovabbra is, puszi, T:) >>>az egyebkent tenyleg kicsit "övön aluli", ahogy a zsiros lakomazast leirtad, mi meg csak itt csorgatjuk a nyalunkat.... ;)

Ági78

Köszi Torma! :D Még jó, hogy az ilyen "játékokat" meg lehet enni. :))) Bocsesz a zsír miatt, de nem hagyhattam ki! Puszillak: Ági

Törölt felhasználó

Kedves Ági!Nagyon szépek a kiflikéid. Egy kérdés, pontosan a teljes kiörlés? kovászt hogy készíted? Most kezdtem a kovászkodást sima lisztb?l. Az els? kenyérkém nem igazán sikerült, túl tömör volt és nem kellt meg. Szerintem még friss volt "Bogyó". Kipróbálnám a teljes kiörlés? változatot is, aztán nekiugrok a kiflikédnek. Köszönöm!

Ági78

Szia! Örülök, hogy megtetszett a recept! De jó, hogy te is kovászozol! Nagy tudója ennek Torma, én is az ? útmutatása alapján kezdtem bele. Én 1:1 arányú kovászt csináltam ahány kanál víz, annyi kanál liszt. El?ször a lisztet felesben tettem hozzá teljes ki?rlés? búza és teljes ki?rlés? rozslisztb?l, de mostanra csak rozslisztet használok. Itt van a részletes leírás, http://www.nosalty.hu/recept/vadkovasz-vadelesztos-kovasz ami alapján el tudod kezdeni. Tök jó a kovászod neve! :) Remélem a rozsos is bejön majd! Üdv: Ági

Torma

Agi, a Te kiflid a legolvasottabb cikk ezen az oldalon!!!!!! Juhuuuuuu :))) http://www.recept-kereso.hu/receptek/2013-02-13-magvas-kifli-kovasszal-recept.html

Ági78

Eltévedt az üzenetem:D

Torma

SZia Agi , ez a recepted jelenleg a legolvasottabb recept a receptkereso weboldalon!!! Mar irtam korabban, nem tudom, hova tunt az uzenetem??? http://www.recept-kereso.hu/receptek/2013-02-13-magvas-kifli-kovasszal-recept.html Gratula!!! Puszi, Torma :)

Ági78

Szia Torma! Láttam ám, képzeld és írtam is rá, de a tiéd tényleg elt?nt! Inkább itt is válaszolok, az a tuti! Nagyon köszönöm, tök jó meglepi! Aranyos t?led, hogy megírtad! Pusszantlak érte: Ági 0:)

Törölt felhasználó

Szia! Az én Gyurimnak 2 katasztrofális bevetése volt eddig, siralmas eredménnyel. 3. nekifutásra ezt a receptet szemeltem ki. Annyi változtatással, hogy diabetikus süt?lisztet használtam kenyérliszt helyett. Az új bagettsüt? formámba sütöttem, gyönyör? lett, puha és leveg?s. Bár azt nem tudom, hogy Gyuri indult-e be ennyire vagy az a fél kk enzimmix segített, de ez nem is érdekes. A 4 éves lányom SOHA nem ette meg a magos dolgokat idáig. De ezzel a kiflivel megtört a jég!!! Hálás szívvel köszönöm a receptet! Ölellek: Dóri

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek