r
Nosalty Logó

Máglyarakás 4. - extra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Máglyarakás 4. - extra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az alma előkészítéséhez

A kiflik előkészítéséhez

A tepsi előkészítéséhez

A máglyarakás töltelékéhez

A tojásfehérje kalaphoz

Összesen 617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az alma előkészítéséhez

A kiflik előkészítéséhez

A tepsi előkészítéséhez

A máglyarakás töltelékéhez

A tojásfehérje kalaphoz

Összesen 4931 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az alma előkészítéséhez

A kiflik előkészítéséhez

A tepsi előkészítéséhez

A máglyarakás töltelékéhez

A tojásfehérje kalaphoz

Összesen 164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    208.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7814.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1960 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1580 mg
  • Nátrium
    3535 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.6 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    984 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    829 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1180 micro
Összesen 4931 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Az alma előkészítéséhez

A kiflik előkészítéséhez

A tepsi előkészítéséhez

A máglyarakás töltelékéhez

A tojásfehérje kalaphoz

Elkészítés

Az alma előkészítéséhez

  1. Az almákat megpucoljuk, és vékony lapokra felszeleteljük. Belerakjuk egy lábosba a margarint, az almát egy kis reszelt citromhéjat, fahéjat, édesítőt, és megpároljuk kb. 15 perc alatt.
  2. Amíg párolódik, felkarikázzuk a kifliket. Felmelegítjük a tejet, majd egy kevés narancshéjjal és vanília aromával átmixeljük. Kikeverjük a tojássárgáját cukorral, és hozzáöntjük a narancshéjas tejet, amit ráöntünk a kiflikre.
  3. Fogunk egy tepsit, kivajazzukés beszórjuk zsemlemorzsával. Belefektetjük az áztatott kiflik felével, megkenjük egy kis baracklekvárralés megszórjuk durvára darált diós mazsolával (a diót egyben szoktam darálni a mazsolával).
  4. Erre ráborítjuk a kifli másik felét, majd betakarjuk a megpárolt almaszeletekkel.
  5. Betesszük a sütőbe 20 percre, kb. 150 fokon elősütjük.
  6. Közben felverjük a tojások fehérjét, amit forró cukorsziruppal is kikavarunk (a Tiramisu receptjénél hasonló módon).
  7. 20 perc után kivesszük a sütőből a tepsit, és az alma tetejére kenünk még egy kis sárgabaracklekvárt, amire rásimítjuk a felvert cukros fehérjét, és visszatoljuk a sütőbe még kb. 10-15 percre. Addig sütjük, amíg a tojáshab el kezd barnulni.
  8. Hűlés után lehet szeletelni és tálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 28273
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 27.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a hasát. Mivel édesítőt előszeretettel használok, fogyaszthatnák cukorbetegek is, de a tetején lévő tojáshabot még nem csináltam cukor nélkül, és nem tudom lehet-e diétásan, ezért nem merem nekik és a diétázóknak ajánlani. Azért meg lehet próbálni! :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkorom óta imádom ezt az egyszerű finomságot, és ha már elkészítem, kinyitom a fantáziám ajtaját, és megpróbálok minden (ehetőt) belerakni. :-)

Hozzávalók

Az alma előkészítéséhez

A kiflik előkészítéséhez

A tepsi előkészítéséhez

A máglyarakás töltelékéhez

A tojásfehérje kalaphoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...