r
Nosalty Logó

Máglyarakás 4. - extra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Máglyarakás 4. - extra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az alma előkészítéséhez

A kiflik előkészítéséhez

A tepsi előkészítéséhez

A máglyarakás töltelékéhez

A tojásfehérje kalaphoz

Összesen 617 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az alma előkészítéséhez

A kiflik előkészítéséhez

A tepsi előkészítéséhez

A máglyarakás töltelékéhez

A tojásfehérje kalaphoz

Összesen 4931 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az alma előkészítéséhez

A kiflik előkészítéséhez

A tepsi előkészítéséhez

A máglyarakás töltelékéhez

A tojásfehérje kalaphoz

Összesen 164 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 617 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    208.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7814.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    1960 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1580 mg
  • Nátrium
    3535 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.6 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    984 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    829 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    920 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1180 micro
Összesen 4931 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

Az alma előkészítéséhez

A kiflik előkészítéséhez

A tepsi előkészítéséhez

A máglyarakás töltelékéhez

A tojásfehérje kalaphoz

Elkészítés

Az alma előkészítéséhez

  1. Az almákat megpucoljuk, és vékony lapokra felszeleteljük. Belerakjuk egy lábosba a margarint, az almát egy kis reszelt citromhéjat, fahéjat, édesítőt, és megpároljuk kb. 15 perc alatt.
  2. Amíg párolódik, felkarikázzuk a kifliket. Felmelegítjük a tejet, majd egy kevés narancshéjjal és vanília aromával átmixeljük. Kikeverjük a tojássárgáját cukorral, és hozzáöntjük a narancshéjas tejet, amit ráöntünk a kiflikre.
  3. Fogunk egy tepsit, kivajazzukés beszórjuk zsemlemorzsával. Belefektetjük az áztatott kiflik felével, megkenjük egy kis baracklekvárralés megszórjuk durvára darált diós mazsolával (a diót egyben szoktam darálni a mazsolával).
  4. Erre ráborítjuk a kifli másik felét, majd betakarjuk a megpárolt almaszeletekkel.
  5. Betesszük a sütőbe 20 percre, kb. 150 fokon elősütjük.
  6. Közben felverjük a tojások fehérjét, amit forró cukorsziruppal is kikavarunk (a Tiramisu receptjénél hasonló módon).
  7. 20 perc után kivesszük a sütőből a tepsit, és az alma tetejére kenünk még egy kis sárgabaracklekvárt, amire rásimítjuk a felvert cukros fehérjét, és visszatoljuk a sütőbe még kb. 10-15 percre. Addig sütjük, amíg a tojáshab el kezd barnulni.
  8. Hűlés után lehet szeletelni és tálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28152
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 27.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a hasát. Mivel édesítőt előszeretettel használok, fogyaszthatnák cukorbetegek is, de a tetején lévő tojáshabot még nem csináltam cukor nélkül, és nem tudom lehet-e diétásan, ezért nem merem nekik és a diétázóknak ajánlani. Azért meg lehet próbálni! :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkorom óta imádom ezt az egyszerű finomságot, és ha már elkészítem, kinyitom a fantáziám ajtaját, és megpróbálok minden (ehetőt) belerakni. :-)

Hozzávalók

Az alma előkészítéséhez

A kiflik előkészítéséhez

A tepsi előkészítéséhez

A máglyarakás töltelékéhez

A tojásfehérje kalaphoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek