r
Nosalty Logó

Lúdláb torta újragondolva

Nyuszikutya
Lúdláb torta újragondolva
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a meggykrémhez

Hozzávalók a csokoládékrémhez

472
Kalória
5g
Fehérje
58.8g
Szénhidrát
24.9g
Zsír
51.6g
Víz
96.3g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
36.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a meggykrémhez

Hozzávalók a csokoládékrémhez

Összesen 472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a meggykrémhez

Hozzávalók a csokoládékrémhez

Összesen 5663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a meggykrémhez

Hozzávalók a csokoládékrémhez

Összesen 269 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    299.3 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2888.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    415 mg
  • Foszfor
    1239 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    705.7 g
  • Cukor
    442 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    618.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2223 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    502 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    568 micro
Összesen 5663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A vajat a cukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk az egész tojásokat, a kakaóport, a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet, a joghurtot. Összekeverjük.
  3. Tortaformában megsütjük.

Hozzávalók a meggykrémhez

  1. A meggybefőttet a cukorral, fahéjjal felforraljuk.
  2. A vaníliás pudingport kikeverjük kevés vízzel, hozzáadjuk a meggyhez, felforraljuk. Hagyjuk kihűlni.

Hozzávalók a csokoládékrémhez

  1. A torta készítést megelőző napon kezdjük a krémet készíteni. A csokoládét egy edénybe összetörjük, a tejszínt hozzáöntjük, addig melegítjük, amíg a csokoládé felolvad. Kihűlés után egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a csokoládés tejszínt felverjük kemény habbá, közben hozzáadjuk a zselatinfixet és a porcukrot.
  3. A megsült tésztára kenjük a kihűlt meggykrémet. Erre tesszük a csokoládés tejszínhabot. Tetszés szerint díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25

Régebben magas tortában sütöttem ezt a receptet. De újragondolva rájöttem, hogy elég mindenből egy réteg. Így született ez a recept.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek