Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lúdláb torta 2.

Lúdláb torta 2.
Lúdláb torta 2.
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tortát a Nővérem készítette, de szerettem volna megosztani mindenkivel.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

A tetejét díszíthetjük meggyel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Különválasztjuk a tojásokat, a fehérjét habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját, a cukrot, a lisztet és a vajat.
  2. Kivajazunk, kilisztezünk egy tortaformát, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  3. Keverőtálban jól összedolgozzuk a tojássárgáját a cukorral, a liszttel, a kávéval és a kakaóval, majd gőz felett állandóan kevergetve megfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a vajjal.
  4. A kihűlt tortára ráöntjük a krémet, majd hideg helyen jól kihűtjük.
  5. Sűrűre főzzük a kakaót a cukorral, belekeverjük a vajat, majd a tortára öntjük a mázat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 21 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 179
elküldve: 4
receptkönyvben: 326
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, Márton-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós szelet csokis-kávés krémmel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villányi
villányi Sat, 2013-09-14 21:21

Kedves Dorka! Egy dolgot magyarázz el! 2 db tojásból mégis hogyan tudtál ilyen "magas" piskótát csinálni!?? Ezt nem bírom megérteni!!

Dorka
Dorka / Dorka Sun, 2013-09-15 09:39

Kedves Villányi! A torta azért lett ilyen magas, mert a piskóta között a krém is ott van.

villányi
villányi Fri, 2013-09-06 19:35

Kedves Dorka! A Kedvesemnek holnap lesz a születésnapja és neki szerettem volna meglepetést okozni ezzel a tortával. Mindent úgy csináltam, ahogy leírtad. A tészta kb. 2 cm magas lett, a krém folyik... Rettenetes... Sajnos nem tudom elhinni, hogy a fotó amit feltöltöttél, az ez a recept alapján készült! Sajnálom, hogy elment rá az időm stb...

Dorka
Dorka / Dorka Sat, 2013-09-07 09:26

Kedves Villányi! Elhiheted ,hogy nem fogok olyan receptet feltenni amit nem lehet elkészíteni, sajnálom ,hogy nem sikerült megcsinálnod!

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Sun, 2011-01-30 20:06

Sziasztok! Csak egy tipp a folyós krémre, mert már jártam én is így. Egy éjszakát kell a hűtőben dermedni és talán akkor lesz jó a krém, akkor lehet vele jól dolgozni, hogy szép is legyen az a torta. Én úgy jöttem rá, hogy nekem is elfolyt a krém, a tortán, de ami megmaradt krém betettem a hűtőbe, és másnap tökéletes volt. Azzal még díszíteni is tudtam a tetejét.

mallmax
Manda / mallmax Sun, 2011-01-30 18:10

Nekem is folyik a krém,pedig 1 órát főztem.Valamit nem jól csináltam?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-05-13 18:35

Nekem folyik a krém... lehet nem főztem elég ideig?:O

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-05-08 10:49

Nem kell ezt szét vágni és úgy a krém bele és kívűl én meg sűtőttem de szeríntem kevés a két tojásóss tészta mert vékóny.

Dorka
Dorka / Dorka Sat, 2010-05-08 14:26

Zsosza, szét is lehet vágni és közte is meg lehet kenni, ízlés kérdése. Ha a tészta nem tetszik , süssél sima kakaóspiskótát.

588
finomliszt 10 dkg
cukor 13 dkg
tojás 2 db
vaj 8 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
cukor 20 dkg
tojássárgája 2 db
finomliszt 0.5 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 tk
vaj 25 dkg
feketekávé 2 dl
cukor 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 1 ek