Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lúdláb Csibedina konyhájából

Lúdláb Csibedina konyhájából
Lúdláb Csibedina konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy klasszikus "újragondolva"...

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A csokibevonathoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a 9 tojás sárgáját jól kikeverjük a 30 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a 3 ek kakaóport, a késhegynyi szódabikarbónával elkevert réteslisztet, majd a tojások fehérjéből vert kemény habot és a darált diót.
  2. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, majd kihűtjük.
  3. A töltelékhez a 37 dkg vajat jól kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a 4,5 ek kakaóport és a végén a 2 egész tojást.
  4. Ha a tészta kihűlt, egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet, különös gondot fordítva arra, hogy a krém felülete egyenes legyen, mivel ezt még csokoládémázzal is be kell vonnunk.
  5. A csokimázhoz az étcsoki ¾ részét a vajjal gőzfürdő felett, alacsony tűzön felolvasztjuk, majd a tűzről levéve beletördeljük az étcsoki maradék ¼ részét, és folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, amíg elolvad (így lesz igazán szép a mázunk). Ha kész a máz, gyorsan dolgozunk vele, egyenletesen eloszlatjuk a krémréteg tetején (ezt a műveletet célszerű másnap elvégezni a jól lehűtött, gondosan letakart sütivel).
  6. Miután teljesen megszilárdult a csokimáz, forró késsel felszeleteljük a süteményt, a fehér csokoládét gőzfürdő felett alacsony fokozaton felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponét. Az így elkészült krémet habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a lúdláb szeleteket.
  7. Minden szeletre egy pötty fehércsokis mascarpone dísz kerül, amit egy szem magozott, jól lecsöpögtetett meggyel koronázunk meg.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x35 cm
  • költség: 2800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 53 571
elküldve: 7
receptkönyvben: 152
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Csibedina

Mióta szakács: 2011.08.25.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Lúdláb “DeLuxe”, lúdlábtorta, csokis-mascarponekrémes-meggyes torta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Panni777
Panni777 Sat, 2014-06-21 19:54

Hűű, ez aztán a tömör gyönyör! Megcsináltuk ma apukám születésnapjára és annyira édes volt, hogy 1 egész szeletet nem tudtam megenni. Imádtam, szerintem nagyon finom! Köszi szépen a receptet!! :)

1653
tojás 9 db
cukor 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
rétesliszt 7.5 evőkanál
szódabikarbóna 1 késhegynyi
dió 18 dkg
vaj 37 dkg
porcukor 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 4.5 ek
tojás 2 db
vaj 5 dkg
étcsokoládé 10 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
mascarpone 250 g
meggy 10 dkg