Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libamáj narancskrémen

Libamáj narancskrémen
Libamáj narancskrémen
17 perc / előkészület: 10 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Matthias fehérbor-mustra volt, jól ment mellé a máj. A hárslevelű illett hozzá a legjobban.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Matthias Hárslevelű

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancsokat meghámozzuk éles késsel, úgy, hogy a fehér hártya is lejöjjön. Ezt követően kifilézzük őket.
  2. Vajat olvasztunk a cukorral, belefacsarjuk a filézésből visszamaradt narancsok levét, és végül belerakjuk a filézett narancsokat.
  3. Addig főzzük, míg puha nem lesz.
  4. Botmixerrel turmixoljuk, miközben fagyos vajkockákat dobálunk bele, hogy sűrítsük, és krémes legyen az állaga.
  5. A májat 2 cm-es szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd teflonserpenyőben közepes hőfokon oldalanként 1-1 percet sütjük.
  6. Előmelegített sütőbe rakjuk 5 percre, majd tálaljuk.
  7. Ahogy a képen is látszik (remélem), szép üveges, kocsonyás a belseje.
  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 463
elküldve: 3
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

libamáj krémes narancsszósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Stage1Bandi
Stage1Bandi Fri, 2010-12-31 15:07

Kedves Gergő!
Kérdésem lenne, hogy a Cointreau-t a 2. lépésnél adjuk hozzá és flambírozzuk-e? Továbbá Maldonból csak füstöltem van most, szerinted jól kijön azzal is az íze, vagy szerezzek be simát? Ki szeretném próbálni... B.Ú.É.K!
Üdv: András

624
libamáj 50 dkg
narancs 1 kg
vaj 20 dkg
cointreau 0.05 dl
balzsamecet 1 teáskanál
sóvirág 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 10 g