r
Nosalty Logó

Hízott libamáj cserépedényben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hízott libamáj cserépedényben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2298 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    858 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2030.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    1096 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    90 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1230 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 383 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    194.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    5150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12180.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    682 mg
  • Kálcium
    1606 mg
  • Vas
    306 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2637 mg
  • Nátrium
    6574 mg
  • Réz
    75 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    894.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93091 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    540 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7381 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93090 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 2298 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas

TOP vitaminok

  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szedjük le a hártyát (ha van) és a zöldes foltokat (ha van) vágjuk ki. Szeleteljük fel a májat 2 cm-es szeletekre. Tegyük egy tálba, öntsük rá a tejet és még annyi vizet, hogy a folyadék éppen ellepje. Körkörösen mozgassuk meg az edényt, hogy a víz elkeveredjen a tejjel. Tegyük hűtőbe letakarva 12 órára.
  2. Ezután vegyük elő, öntsük le róla a folyadékot, és öntsük rá a tokaji bort. Kb. 30 percig hagyjuk állni benne. Többször forgassuk át, hogy a máj egyéb részeit is érje a bor. Ez idő alatt elkészülhetünk a sütéshez szükséges előkészületekkel.
  3. Kapcsoljuk be a sütőt melegedni. Készítsük el a fűszerkeveréket egy kis tálkában: a sót a borssal keverjük el. Ezután a többi fűszerrel.
  4. A májról öntsük le a bort (Ne igyuk meg, mert nyers májon volt!)
  5. A szeletek minden oldalát fűszerezzük be. Ezt úgy is megtehetjük, hogy soronként, ahogy beletesszük a cserépedénybe, minden sort megszórunk vele. Egyenletesen oszlassuk el. A májat jól nyomkodjuk le. Tegyünk rá tetőt.
  6. 1kg /1 óra sütés igénye van. Ezt az arányt ne lépjük túl!
  7. Hagyjuk kihűlni, majd 1-2 napra tegyük hűtőbe.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24052
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 05.

Ajánló

Pirítós fehér kenyérre vagy toast kenyérre keni ki-ki a maga tányérjára szedett adagot. Lehet kitenni az asztalra olasz módon szárított olajos paradicsomot vagy friss koktélparadicsomot is. Édes fehérbor dukál mellé, és nem is akármilyen! Méltó párja a Tokaji és abból is többputtonyos, pincepenésszel és porral az üvegén.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fejedelmi előétel, bár elég drága. Ne lepődjünk meg, ha nagyon összemegy, és sok zsírja lesz! De már a libazsíros kenyérért is megéri! 1 hét alatt el kell fogyasztani, ha megkezdjük. Sok zsírt ereszt, de azt szépen le lehet szedegetni, és zsíroskenyérnek eltenni. Vagy ki-ki zsírral együtt szed a táljára, és együtt keni a májjal piritósra.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!