Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Leopárd kalács a konyha világától

Leopárd kalács a konyha világától
Leopárd kalács a konyha világától
85 perc / előkészület: 50 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom kalács, egy savanykás ízvilágú lemon curddal vagy lekvárokkal. Elkészítése egyáltalán nem bonyolult.

hozzávalók / 4 adag

A fehér tésztához

A világosbarna tésztához

A sötétbarna tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A fehér tésztához

  1. A tejben a keményítőt csomómentesre keverjük, majd tűzhelyen kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a vajat, a meleg keverékben kevergetve elolvad. Kihűtjük.
  2. Összekeverjük az átszitált liszteket a sóval, cukorral, élesztővel, reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a kihűlt vajas keveréket. Összedagasztjuk, cipóvá formázzuk.
  3. Kettő részre osztjuk, az egyik tészta darabot tetővel lezárt tálban, szobahőmérsékleten, kettő órát kelesztjük.

A világosbarna tésztához

  1. A másik tészta darabból alakul ki a világos- és sötétbarna tészta is, oly módon, hogy ezt a darabot kettő darabra vágjuk.
  2. Az egyik negyededbe belegyúrjuk a kevesebb mennyiségű kakaót, cukrot, tejet. Alaposan összedolgozzuk.
  3. Lezárt tálban kettő órát pihentetjük, szobahőmérsékleten.

A sötétbarna tésztához

  1. A maradék negyedbe alaposan beledolgozzuk a több mennyiségű kakaót, cukrot, tejet.
  2. Lezárt tálban kettő órát pihentetjük szoba hőmérsékleten.
  3. Miután megkeltek összeállítjuk.
  4. Mind a három színű tésztát 7-7-7 darab vágjuk, majd gömbölyítjük.
  5. Egy világos barna gombócot kb. 20 cm-es hengerré formázunk. Egy sötét barna gombócot kb. 21 cm - es ovális alakra nyújtunk, és a világos barna hengert befedjük vele, azaz belecsomagoljuk a világos rudat. Egy fehér gombócot kb. 21 cm-es ovális alakra nyújtunk, és befedjük, belecsomagoljuk a sötét barna tésztába csomagolt világos tésztát. Így lett a három tészta gombócból egy tészta rúd. A többi tésztával is így járunk el, a munka végére lesz hét darab tészta rudunk, aminek a külső borítása fehér lett.
  6. Ezeket a tészta rudakat egy 26x13-as sütőformába rakosgatjuk, amit sütőpírral kibéleltünk, és 180˘C-ra előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel kb 35 perc alatt megsütünk.

A tetejére

  1. Mielőtt a sütőbe kerülne, tetejét tojássárgával lekenjük.
  2. Miután megsült, tetejére olvasztott csokoládét csurgatunk, durvára őrölt mogyoróval megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x13 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 207
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-mogyorós kalács, foltos kalács

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Mon, 2016-01-11 00:07

Nagyon jól néz ki, biztos finom is. Ki fogom próbálni. Zsuzsa

757
tönkölybúza liszt 15 dkg
rétesliszt 15 dkg
kenyérliszt BL80 7.5 dkg
1 teáskanál
tej 2.5 dl
étkezési keményítő 2.5 dkg
vaj 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 9 dkg
instant élesztő 5 g
cukrozatlan kakaópor 5 g
cukor 1 teáskanál
tej 5 csepp
cukrozatlan kakaópor 15 g
cukor 2 teáskanál
tej 1 ek
tojás 1 db
étcsokoládé 5 dkg
földimogyoró 5 dkg