r
Nosalty Logó

Csokoládés pászka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Csokoládés pászka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához.

A töltelékhez

Összesen 1525 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához.

A töltelékhez

Összesen 9157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához.

A töltelékhez

Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.4 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 1525 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186 g

Zsír

  • Összesen
    367.9 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5774.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    1138 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    2769 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1310.7 g
  • Cukor
    492 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2499 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1677 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    497 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1422 micro
Összesen 9157 kcal
  • 8% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

A tésztához.

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához.

  1. Az élesztőből, a tejből és pici cukorból kovászt készítünk, meleg helyen felfuttatjuk. A tojások sárgáját kikavarjuk egy csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a forró tejet és a citromhéjat.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kovászt és a tojáskrémet, majd apránként hozzáadjuk a megolvasztott vajat is, és tésztát gyúrunk. Meleg helyen hagyjuk kelni a tésztánkat.
  3. A töltelékhez a mézet elkavarjuk a kakaóporral, hozzáadjuk a tejfölt, adiót, a fahéjat.
  4. A tojások fehérjéből kemény habot verünk pici sóval, és a kakaós masszához keverjük.
  5. A kivajazott sütőformát kibéleljük a tésztából nyújtott lappal, és a tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta. Tetejére a tésztából rácsokat készítünk.
  6. Hagyjuk kelni még 10 percig, megkenjük tojással, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4312
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 09.

Ajánló

Bármivel megtölthetjük (túró, dió, mák, lekvár).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Kelet-Európában elterjedt szokás a húsvéti pászka készítése. Általában kenyér- vagy kalácstésztából készül. Ebből a mennyiségből két kerek forma lesz, de én egy nagy gáztepsiben megsütőttem egyben.

Hozzávalók

A tésztához.

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...