Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés pászka

Csokoládés pászka
Csokoládés pászka
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kelet-Európában elterjedt szokás a húsvéti pászka készítése. Általában kenyér- vagy kalácstésztából készül. Ebből a mennyiségből két kerek forma lesz, de én egy nagy gáztepsiben megsütőttem egyben.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához.

A töltelékhez

ajánlat

Bármivel megtölthetjük (túró, dió, mák, lekvár).


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőből, a tejből és pici cukorból kovászt készítünk, meleg helyen felfuttatjuk. A tojások sárgáját kikavarjuk egy csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a forró tejet és a citromhéjat.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kovászt és a tojáskrémet, majd apránként hozzáadjuk a megolvasztott vajat is, és tésztát gyúrunk. Meleg helyen hagyjuk kelni a tésztánkat.
  3. A töltelékhez a mézet elkavarjuk a kakaóporral, hozzáadjuk a tejfölt, a diót, a fahéjat.
  4. A tojások fehérjéből kemény habot verünk pici sóval, és a kakaós masszához keverjük.
  5. A kivajazott sütőformát kibéleljük a tésztából nyújtott lappal, és a tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta. Tetejére a tésztából rácsokat készítünk.
  6. Hagyjuk kelni még 10 percig, megkenjük tojással, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.



 

  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 40x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 205
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsvét csokoládés pászka, kakaós-mézes kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1525
finomliszt 100 dkg
tej 450 ml
élesztő 150 g
tojás 5 db
cukor 250 g
vaníliás cukor 4 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 280 g
1 csipet
vaj 1 ek
méz 100 ml
cukrozatlan kakaópor 3 ek
tejföl 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0 ízlés szerint
dió 100 g