Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lenmagos graham-zsemle

Lenmagos graham-zsemle
Lenmagos graham-zsemle
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig kedveltem a "barna zsemlét", és ez alapján a recept alapján - eltérően sok bolti kollégájától - biztosak lehetünk benne, hogy a lisztek adják a színét. Tömör, ízletes, nagyon örülök, hogy rábukkantam.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

A magokat ízlésünknek megfelelően variálhatjuk, esetleg kenyér fűszerkeverékkel tovább ízesíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt, 1,5 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sikért, a maradék vizet, a felfuttatott élesztőt, a sót, 1 evőkanál lenmagot, és megdagasztjuk. Akkor jó, ha már elválik a kezünktől. Ha túl kemény lenne, apránként kevés vizet adagolunk hozzá. Egy órán keresztül letakarva, langyos helyen kelesztjük.
  3. Ha megkelt, megdögönyözzük, és tíz egyenlő részre osztjuk. Mindegyik darabból zsemlét formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket tejjel megkenjük, és lenmag-szezámmag keverékkel megszórjuk.
  4. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, a zsemléket addig letakarva 10-15 percig tovább kelesztjük.
  5. 35-40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 129
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 2

szakács

nyultanti

Mióta szakács: 2011.04.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: hamburger-buci, buci, kifli, croissant, perec, pita, édes leveles, bagel, briós, burek

egyéb elnevezések

lenmaglisztes graham zsemle, magos graham zsemle

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyultanti
nyultanti / nyultanti Fri, 2016-03-11 21:39

Lehet helyette fehér tönkölylisztet használni, vagy el tudom képzelni világos rozsliszttel, de ez utóbbi esetben valószínűleg egy kicsit több vizet kell hozzátenni.

198
graham-liszt 30 dkg
lenmagliszt 10 dkg
finomliszt 10 dkg
sikér 1 ek
olívaolaj 2 ek
friss élesztő 2 dkg
2 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
víz 320 ml
lenmag 2 ek
szezámmag 1 teáskanál