Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tönkölybúzás zsemle forrázott résszel

Tönkölybúzás zsemle forrázott résszel
Tönkölybúzás zsemle forrázott résszel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor egy német tv adásban láttam ennek a zsemlének az elkészítését.

hozzávalók / 4 adag

A forrázott részhez

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A forrázott részhez a lisztet egy edénybe tesszük, felöntjük a lobogó vízzel, elkeverjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  2. A forrázott részhez hozzáadjuk a többi hozzávalót, dagasztógéppel kb. 10 perc alatt sima tésztává dolgozzuk, majd kézzel 1-2 percig dagasztjuk. Letakarva meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük, míg duplájára nő.
  3. A tésztából egy 25 x 15 cm-es négyszöget formázunk, amelyből 8 darab kb. 80 g-os darabot vágunk, amelyekből szemlét formázzunk.
  4. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarjuk, és meleg helyen kb. 60-90 percig pihentetjük, míg a zsemlék duplájukra nőnek.
  5. 240 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. A még forró zsemlék felsőrészét megkenjük hideg vízzel.
  • sütési hőfok: 240°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 999
elküldve: 2
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: kifli, buci, croissant, briós, hamburger-buci, bagel, édes leveles, burek, pita, perec

egyéb elnevezések

zsemle, tönkölyzsemle, vajas tönkölyzsemle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

339
tönkölybúza liszt 50 g
víz 50 ml
tönkölybúza liszt 310 g
víz 140 ml
tojássárgája 1 db
méz 5 g
vaj 7 g
friss élesztő 7 g
7 g