Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lengyel szilvatorta - pychotka - a királynő süteménye

Lengyel szilvatorta - pychotka - a királynő süteménye
Lengyel szilvatorta - pychotka - a királynő süteménye
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom szilvás süti, a weben találtam még korábban a receptet, és kicsit átalakítottam, így még jobb!

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Tojáshab

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zselatin: 10 g marhazselatinhoz keverünk 70 g vizet, és hűtőbe tesszük.
  2. Krém (cukrászkrém): a tejet (egy pár kanállal kiveszünk) a vaníliával felforraljuk, a tojássárgáját, cukor, keményítőt összekeverjük a pár kanál tejjel (ez lesz a sűrítőanyag), ha felforrt a tej, hőkiegyenlítünk, azaz a meleg tejből átteszünk egy keveset a sűrítőhöz, és ezután öntjük a forró tejbe, majd addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik, azaz nem buggyan 2-3-at. Kihűtjük teljesen.
  3. Tészta: Robotgépbe tesszük a lisztet, porcukrot, sütőport és a vajat. Addig kevertetjük, amíg a vaj el nem morzsolódik. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a tojássárgáját, és egy kész gombóccá gyúrjuk. 2 részre vesszük (nem kell pihentetni, azonnal nyújtható), kinyújtjuk 2 db 26 cm-es kapcsos tortaforma aljába.
  4. Ha megvan a tészta, megkenjük szilvalekvárral és megszórjuk durvára tört dióval. Erre fog jönni a tojáshab.
  5. Tojáshab: a tojásfehérjét és a cukrot robotgépbe tesszük, kemény habbá verjük, majd ezután rákenjük a diós szilvás rétegre, és rászórunk újabb adag diót. Ezután betesszük a kb. 170 fokos sütőbe, és úgy 30 percet sütjük, akkor jó, ha a hab kezd megkeményedni, az alja meg kezd megbarnulni (egy fém eszköz segítségével alá lehet nyúlni megnézni, mennyire barnul). Így kapjuk meg a torta tetejét és alját, ami közé jön a krém.
  6. Ha kihűlt a cukrászkrém, 300 ml habtejszínt felverünk és összedolgozzuk vele. A zselatint pár másodpercre mikróba tesszük, ha túl forró lesz, összerántja a krémet!!, egy picit átkanalazunk a krémből a zselatinba (hőkiegyenlítés), és ezután óvatosan hozzákeverjük a krémhez. Ha egyáltalán nem szeretnénk zselatint használni, helyettesíthetjük 2 csomag zselatinfixszel, amit a tejszínhabba kell keverni, mielőtt felvernénk.
  7. Az egyik tésztalapot felvágjuk 14 részre, hogy könnyebb legyen szelni, de nem muszáj. A torta úgy néz ki hogy: az alja a tésztás szilvás réteg, aztán a tejszínes cukrászkrém, és rajta megint a tésztás réteg. És kész is!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 457
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

thebest

Mióta szakács: 2020.05.19.
1 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyha: lengyel
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

omlós torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

513
finomliszt 30 dkg
porcukor 8 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaj 15 dkg
tejföl 40 g
tojássárgája 3 db
szilvalekvár 5 ek
dió 7 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 20 dkg
tej 5 dl
vanília 0.25 db
tojássárgája 5 db
cukor 10 dkg
kukoricakeményítő 10 g
habtejszín 300 ml
zselatin 10 g
víz 70 ml