Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-pudingos habcsóktorta

Diós-pudingos habcsóktorta
Diós-pudingos habcsóktorta
320 perc / előkészület: 240 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízletes és édes sütemény.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A habcsókhoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 tojásból süssünk piskótát, az összeállítás előtt 2-3 órán át hagyjuk kihűlni.
  2. Habcsók: a tojásfehérjét kicsit megsózzuk, félig felverjük, majd kanalanként adjuk hozzá a porcukrot és egy citrom kicsavart levét, és utána nagyon keményre verjük. Nyomózsákból magas, kör alakú formákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. 100 fokos sütőben kb 1-1,5 órát sütjük, a sütés vége előtt kinyitjuk a sütő ajtaját, és úgy szárítjuk.
  4. Készítsük el a krémet: megfőzzük a vaníliás pudingot, hagyjuk kihűlni, utána hozzáadjuk a margarint, és verjünk krémet belőle. A krémet kétfelé osztjuk, egy a habcsóknak és a másik fele a kakaóhoz.
  5. Vágjuk a  piskótát  2 felé, a második fele piskótát kis darabokra vágjuk, öntsük hozzá a kakaós krémet. Összekeverjük, végül adunk hozzá diót.
  6. Piskótalapra kenjük a kakaós krémet, utána a szélén kezdjük el rakni a habcsókot úgy, mint a sakktábla, minden habcsókot kenjünk meg krémmel, úgy haladjunk felfelé, mint a piramis.
  7. Felolvasztjuk a csokit és meglocsoljuk a habcsókot, majd szórunk rá pirított diót.
  • sütési hőfok: 100°C
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 354
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

galina

Mióta szakács: 2011.10.02.
1 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: orosz
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

A Gróf romjai torta, habcsókos torta, habcsóktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

675
cukor 1 bögre
finomliszt 1 bögre
tojás 4 db
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
porcukor 1 bögre
tojásfehérje 4 db
citromlé 1 citromból nyert
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 2 tasak
vaj 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
dió 12 dkg