r
Nosalty Logó

Diós-pudingos habcsóktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
galina
Diós-pudingos habcsóktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
100 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A habcsókhoz

A krémhez

Összesen 677 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A habcsókhoz

A krémhez

Összesen 5426 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A habcsókhoz

A krémhez

Összesen 269 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 677 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    274.1 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5036.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1455 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1716 mg
  • Nátrium
    1356 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.7 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    674 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 5426 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habcsókhoz

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 4 tojásból süssünk piskótát, az összeállítás előtt 2-3 órán át hagyjuk kihűlni.
  2. Habcsók: a tojásfehérjét kicsit megsózzuk, félig felverjük, majd kanalanként adjuk hozzá a porcukrot és egy citrom kicsavart levét, és utána nagyon keményre verjük. Nyomózsákból magas, kör alakú formákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe.
  3. 100 fokos sütőben kb 1-1,5 órát sütjük, a sütés vége előtt kinyitjuk a sütő ajtaját, és úgy szárítjuk.
  4. Készítsük el a krémet: megfőzzük a vaníliás pudingot, hagyjuk kihűlni, utána hozzáadjuk a margarint, és verjünk krémet belőle. A krémet kétfelé osztjuk, egy a habcsóknak és a másik fele a kakaóhoz.
  5. Vágjuk a piskótát 2 felé, a második fele piskótát kis darabokra vágjuk, öntsük hozzá a kakaós krémet. Összekeverjük, végül adunk hozzá diót.
  6. Piskótalapra kenjük a kakaós krémet, utána a szélén kezdjük el rakni a habcsókot úgy, mint a sakktábla, minden habcsókot kenjünk meg krémmel, úgy haladjunk felfelé, mint a piramis.
  7. Felolvasztjuk a csokit és meglocsoljuk a habcsókot, majd szórunk rá pirított diót.
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9628
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
galina 1 recept

Nagyon ízletes és édes sütemény.

Hozzávalók

A tésztához

A habcsókhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek