r
Nosalty Logó

Mokkás-csokis habcsóktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mokkás-csokis habcsóktorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Habcsók alap

Kávés-csokis mousse

Tejszínes-mascarponés krém

Összesen 435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Habcsók alap

Kávés-csokis mousse

Tejszínes-mascarponés krém

Összesen 3482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Habcsók alap

Kávés-csokis mousse

Tejszínes-mascarponés krém

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 435 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    211.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1632.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.7 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    687 micro
Összesen 3482 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

Habcsók alap

Kávés-csokis mousse

Tejszínes-mascarponés krém

Elkészítés

Habcsók alap

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Az őrölt kávéhoz adunk 1 dl vizet, és főzünk belőle egy erős kávét, majd leszűrjük.
  3. A felvert habba óvatosan beleforgatjuk a leszűrt kávét.
  4. Sütőpapírt teszünk 2 db sütőlapra, és 2-2 kupac habkrémet teszünk rá. Összesen 4 db, kb 20 centis kör alakú alapot kell kapnunk. A kör szélén egy kisit vastagabbra hagyhatjuk a habot.
  5. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket, 50 percig sütjük, majd bent hagyjuk a sütőben, és ott hagyjuk kb még 50 percig. Utána teljesen kihűtjük.

Kávés-csokis mousse

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. Az olvadt csokit áttesszük egy hideg tálba, és hozzáadjuk egyesével a tojássárgáját. Gyorsan belekeverjük, hogy nehogy kicsapódjon.
  3. Közben a kávéból ismét főzünk egy erős kávét, és leszűrjük. A csokis masszához adjuk.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a csokis krémbe.
  5. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, így szép habos krém lesz belőle.

Tejszínes-mascarponés krém

  1. A tejszínhabot felverjük, hozzákeverjük a mascarponét és a cukrot.
  2. Az egyik lapot megkenjük a csokis krémmel, utána rátesszük a 2. lapot, ezt megkenjük a tejszínes-mascarponés krémmel, és így haladunk tovább. A tetejére a habos krém kerül, ezt tetszés szerint csokiforgáccsal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1414
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom habcsóktorta, a család egyik kedvence. Mindenképp érdemes elkészíteni, 1 napot jó, ha pihen a hűtőben, így jól összeérnek az ízek.

Hozzávalók

Habcsók alap

Kávés-csokis mousse

Tejszínes-mascarponés krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?