Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mokkás-csokis habcsóktorta

Mokkás-csokis habcsóktorta
Mokkás-csokis habcsóktorta
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom habcsóktorta, a család egyik kedvence. Mindenképp érdemes elkészíteni, 1 napot jó, ha pihen a hűtőben, így jól összeérnek az ízek.

hozzávalók / 8 adag

Habcsók alap

Kávés-csokis mousse

Tejszínes-mascarponés krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Habcsók alap

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  2. Az őrölt kávéhoz adunk 1 dl vizet, és főzünk belőle egy erős kávét, majd leszűrjük.
  3. A felvert habba óvatosan beleforgatjuk a leszűrt kávét.
  4. Sütőpapírt teszünk 2 db sütőlapra, és 2-2 kupac habkrémet teszünk rá. Összesen 4 db, kb 20 centis kör alakú alapot kell kapnunk. A kör szélén egy kisit vastagabbra hagyhatjuk a habot.
  5. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket, 50 percig sütjük, majd bent hagyjuk a sütőben, és ott hagyjuk kb még 50 percig. Utána teljesen kihűtjük.

Kávés-csokis mousse

  1. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. Az olvadt csokit áttesszük egy hideg tálba, és hozzáadjuk egyesével a tojássárgáját. Gyorsan belekeverjük, hogy nehogy kicsapódjon.
  3. Közben a kávéból ismét főzünk egy erős kávét, és leszűrjük. A csokis masszához adjuk.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a csokis krémbe.
  5. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, így szép habos krém lesz belőle.

Tejszínes-mascarponés krém

  1. A tejszínhabot felverjük, hozzákeverjük a mascarponét és a cukrot.
  2. Az egyik lapot megkenjük a csokis krémmel, utána rátesszük a 2. lapot, ezt megkenjük a tejszínes-mascarponés krémmel, és így haladunk tovább. A tetejére a habos krém kerül, ezt tetszés szerint csokiforgáccsal díszítjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 188
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Anny21

Mióta szakács: 2015.08.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nespresso receptverseny, Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pavlova, habcsóktorta, kávés habcsóktorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

435
tojásfehérje 4 db
cukor 200 g
őrölt kávé 20 g
víz 1 dl
étcsokoládé 100 g
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 1 db
őrölt kávé 20 g
víz 1 dl
1 csipet
habtejszín 2 dl
mascarpone 250 g
porcukor 70 g