Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Laskonky

Laskonky
Laskonky
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szlovákiába ilyen néven fut: Laskonky (Láska = szerelem..... szabad fordításban). Hát én bele is szerettem, még valamikor boldogult leánykoromban. Nálunk lehet kapni szilikon formát is, kimondottan erre a süteményre. Nekem olyanom nincs... Úgyhogy másképp oldottam meg... De így is remek... :D

hozzávalók / 4 adag

A habcsókhoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Habcsók készítése:

  1. Forró vízfürdőben egy magasabb fazékban kézi mixerrel kemény habot verünk a tojásfehérjékből és a cukrokból.
  2. Ezután kivesszük a fazekat a vízből, és a kemény habot óvatosan összekeverjük a darált dióval.
  3. A diós habot nyomózsákba tesszük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomjuk a formákat. (Ez lehet kerek, ovális vagy hosszúkás forma.)
  4. Előremelegített sütőben 135 fokon 25 percet sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Krém készítése:

  1. Egy száraz fazékba rakjuk a 4 evőkanál porcukrot, és karamellizáljuk.
  2. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a kávét és a tejet, keverjük, míg felolvad a karamell, majd hozzáadjuk a lisztet, és kavargatva sűrű pudingot főzünk. Hagyjuk kihűlni.
  3. A puha vajat kézi mixer segítségével összedolgozzuk a kihűlt pudinggal.
  4. A kész krémet nyomózsákba tesszük, és megtöltjük a habcsókok felét, majd a másik felével letakarjuk.
  • sütési hőfok: 135°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 279
elküldve: 3
receptkönyvben: 137
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes habcsók, karamellkrémes habcsók, karamellás kávékrémes habcsóktorta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Tue, 2013-04-02 08:50

Kedves periscope, hát még az íze!!!! nyami... próbáld ki (és ha nem ízlik, postázd el nekem, én megeszem :D). Üdv. Szivi

aneg
Wendy / aneg Mon, 2013-04-01 22:55

A házi törökméz recepted után most már ezt is el kell mentenem!
Nagyon klasszul néz ki, gratulálok!
Oplatky recepted nincs véletlenül? Kb. 20 éve ettem utoljára Prágában, azóta sem, bár gondolom ahhoz ostyasütő is kellene. Köszi a cseh és szlovák recepeteket, nagyon tetszenek!
Wendy

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Tue, 2013-04-02 06:21

Kedves Wendy, köszi az elismerő szavakat :D, a kért receptnek meg utána nézek, hátha akad valami :). Kellemes hetet kívánok, üdv. Szivi

579
tojásfehérje 3 db
cukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
dió 8 dkg
porcukor 4 ek
kávé 0.5 dl
tej 0.5 dl
finomliszt 1 evőkanál
vaj 100 g