r
Nosalty Logó

Lencsés-pórés rakott hal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Lencsés-pórés rakott hal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    258 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    941 micro
Összesen 513 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    93.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4269.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    577 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2316 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1032 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    934 micro
  • Kolin:
    711 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2105 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3765 micro
Összesen 2058 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lencsét átöblítjük, majd a babérlevéllel és az apróra vágott fokhagymával annyi vízben, amennyi elfedi, kuktában puhára pároljuk (forrástól számított 20-25 perc).
  2. Mikor a lencse megpuhult, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pici őrölt köménnyel, meg az egész citrom és fél narancs héjával.
  3. Közben a pórét vékony karikákra szeljük, a vajban addig pároljuk, míg kicsit megpuhul. Ekkor megszórjuk a másik fél reszelt narancshéjjal, illetve ráöntjük a tejszín felét. Addig pároljuk, míg a póré teljesen meg nem puhul.
  4. Az elkészült pórét sózzuk, jól megborsozzuk, és összekeverjük a citromlével.
  5. A lencsét leterítjük egy jénaiba, majd rápakoljuk a kisebb szeletekre vágott, sózott-borsozott halat. Végül befedjük a póréval, és leöntjük a maradék tejszínnel.
  6. Sütőben először lefedve, majd fedő nélkül puhára sütjük a halat. Köretet nem is igényel.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6896
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Tavalyi oxfordi vendéglátó családomban (rajtam kívül) mindig az édesapa főzött. Kedvence egy francia szakácskönyv volt, onnan származott a híres-neves algériai, csicseriborsós bárányragu is. Sokáig keresték nekem angolul (t.i. általam is beszélt nyelven), és sikerült is búcsúajándéknak beszerezni, de mindenféle komplikációk miatt csak ősszel került kezembe a gyönyörű könyv. Most hazahoztam, hogy a guszta receptek közül legalább néhányat kipróbáljak, így került sor erre a fincsi lencsés halra (eredeti neve Morue aux Lentilles et Poireaux). Praktikusan előkészíthető, s tálalás előtt már csak sütni kell.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek