r
Nosalty Logó

Lencsés-fokhagymás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Lencsés-fokhagymás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1853.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    131 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 895 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    180.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7412.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    4121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1332 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 3584 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, és 2 ek olajon megdinszteljük.
  2. Bekapcsoljuk a sütőt.
  3. A muffinformát kizsírozzuk, és a mélyhűtőbe tesszük.
  4. A lisztet összekeverjük a lereszelt fokhagymával, a sültszalonnával, a sütőporral, a szódabikarbónával és a fűszerekkel.
  5. A tojást kicsit felverjük, belereszeljük a leveskockát, és belekeverjük a lecsepegtetett lencsét, a vöröshagymát, az olajat és az írót vagy kefírt.
  6. A lisztes keveréket a tojásoshoz adjuk, gyorsan összekeverjük, épp csak annyira, hogy a száraz hozzávalók átnedvesedjenek.
  7. A tésztát a muffinsütő mélyedéseibe kanalazzuk.
  8. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  9. Hagyjuk még 5 percig a formában, aztán egy csavaró mozdulattal kiszedjük a muffinokat, és melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6502
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 12.

Ajánló

Nem szükséges csak emiatt lencsét főzni. Ha máshoz főzünk, eltehetünk belőle 25 dkg-nyit. A hűtőben lezárva 1-2 napig eláll, de lefagyasztani is lehet.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a muffint főzelékek mellé szoktam készíteni, mi ugyanis nem szoktunk húst enni a főzelékekhez. Mert pont akkor készítek főzeléket, ha éppen nem akarunk húst enni. Ilyenkor nálunk mindig bundáskenyér, krumplilángos vagy ilyen és hasonló sós muffin a "feltét". És ezt mi így nagyon szeretjük. De magában, egy csésze teával is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!