Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lekváros habos mákos süti

Lekváros habos mákos süti
Lekváros habos mákos süti
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családnak habos süti ehetnékje volt, és mivel még karácsonyból maradt ki egy zacskó mák, így találtam ki erre az omlós tészta receptemre ezt a habos-mákos finomságot! :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mákos krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a tésztát. A  lisztet összeszitáljuk egy tálba a sütőporral. Hozzáöntjük a vaníliás cukrokat, a cukrot, csipet sót, belereszeljük egy citrom héját.
  2. Összekeverjük kicsit, majd hozzáütjük az 1 tojást, hozzáadjuk a margarint, 1 ek. tejfölt. Jól összedolgozzuk a tésztát, amíg elválik a tál falától, majd mikor összeállt, folpack-ba csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe 1 órára.
  3. Amíg hül a tészta, elkészítjük a máktölteléket. Felmelegítünk gázon 3-4 dl tejet, hozzáöntjük a mákot, és addig főzzük, míg sűrű krémet kapunk (ha netán kicsit híg lenne, adjunk hozzá egy kevés grízt ). Ha picit kihűlt, reszeljünk bele 2 almát, cukrozzuk meg, és keverjük jól össze. Egy pici citromlevet is adhatunk hozzá, csak az íze kedvéért.
  4. Egy óra elteltével kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megszurkáljuk villával, és megkenjük eperlekvárral. Rákenjük a mákos krémet, és előmelegített sütőbe betesszük sülni.
  5. Eközben az 5 tojásfehérjéből egy kevés cukorral habot verünk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál eperlekvárt, ezért fontos, hogy jó kemény legyen a hab.
  6. Mikor már majdnem kész a süti, gyorsan kivesszük a sütőből, rákenjük a habot, és még tovább sütjük, amíg szép színe nem lesz a habnak.
  7. Langyosan felvágjuk, porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 334
elküldve: 3
receptkönyvben: 92
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Almási Zsófia

Mióta szakács: 2011.02.28.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros habos mákos, mákos süti habosan, lekváros mákos süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sophyeka
Almási Zsófia / Sophyeka Fri, 2012-02-17 08:58

Szija Dalma ! :) 42x37 cm a tepsim,de azért lett picit lapos a tészta,mert 2-é vettem...nem kell !!!
A hab rárakása előtt kb 15 percet sütöttem,légkeverésesbe! Jó sütést ! :) remélem ízleni fog :)

boromisza dalma
boromisza dalma Thu, 2012-02-16 15:53

szia.mekkora tepsit használtál? és kb meddig sütötted, mielőtt rákerült a hab? köszi :)

1774
margarin 250 g
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 12 dkg
1 csipet
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 500 g
joghurt 1 ek
mák 250 g
alma 2 db
cukor 10 dkg
eperlekvár 25 dkg
tojásfehérje 5 db
tej 3 dl