r
Nosalty Logó

Lekváros habos mákos süti

Almási Zsófia
Lekváros habos mákos süti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mákos krémhez

1774
Kalória
34.1g
Fehérje
233.5g
Szénhidrátok
80.7g
Zsír
182.6g
Víz
45.5g
Koleszterin
18.6g
Rost
105.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

Összesen 1774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

Összesen 7095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A mákos krémhez

Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    80.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3064.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1261 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    233.5 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    182.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    535 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 1774 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.4 g

Zsír

  • Összesen
    322.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12259 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    5044 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1048 mg
  • Foszfor
    4146 mg
  • Nátrium
    1671 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    933.8 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

Víz

  • Összesen
    730.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1623 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 7095 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tésztát. A lisztet összeszitáljuk egy tálba a sütőporral. Hozzáöntjük a vaníliás cukrokat, a cukrot, csipet sót, belereszeljük egy citrom héját.
  2. Összekeverjük kicsit, majd hozzáütjük az 1 tojást, hozzáadjuk a margarint, 1 ek. tejfölt. Jól összedolgozzuk a tésztát, amíg elválik a tál falától, majd mikor összeállt, folpack-ba csomagoljuk, és betesszük a hűtőbe 1 órára.
  3. Amíg hül a tészta, elkészítjük a máktölteléket. Felmelegítünk gázon 3-4 dl tejet, hozzáöntjük a mákot, és addig főzzük, míg sűrű krémet kapunk (ha netán kicsit híg lenne, adjunk hozzá egy kevés grízt ). Ha picit kihűlt, reszeljünk bele 2 almát, cukrozzuk meg, és keverjük jól össze. Egy pici citromlevet is adhatunk hozzá, csak az íze kedvéért.
  4. Egy óra elteltével kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megszurkáljuk villával, és megkenjük eperlekvárral. Rákenjük a mákos krémet, és előmelegített sütőbe betesszük sülni.
  5. Eközben az 5 tojásfehérjéből egy kevés cukorral habot verünk. Hozzáadunk 1-2 evőkanál eperlekvárt, ezért fontos, hogy jó kemény legyen a hab.
  6. Mikor már majdnem kész a süti, gyorsan kivesszük a sütőből, rákenjük a habot, és még tovább sütjük, amíg szép színe nem lesz a habnak.
  7. Langyosan felvágjuk, porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A családnak habos süti ehetnékje volt, és mivel még karácsonyból maradt ki egy zacskó mák, így találtam ki erre az omlós tészta receptemre ezt a habos-mákos finomságot! :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...