r
Nosalty Logó

Mákos sárgarépakenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szeva
Mákos sárgarépakenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 986 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3948 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 326 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2175 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    1935 micro
  • β-karotin
    4842 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 986 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    261.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8699.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    2893 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    836 mg
  • Foszfor
    3367 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    345.5 g
  • Cukor
    205 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    7739 micro
  • β-karotin
    19368 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1615 micro
Összesen 3948 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1597 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 326 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és -lével, csipetnyi sóval habosra keverjük.
  2. A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, és addig keverjük tovább, amíg egészen világos masszát nem kapunk.
  3. A reszelt sárgarépát beleszórjuk. Ezután a liszt, a darált mandula, és a mák kerül bele. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk.
  4. Egy gyümölcskenyérformát kibélelünk papírral, és a tésztával megtöltjük. (Én egy csatos, kuglófbetétes sütőformában sütöttem, amit sütősprayvel fújtam be.)
  5. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd a tepsit a sütőbe toljuk, 15 perc múlva 160-170 fokra visszavesszük, és kb. 40 percig sütjük még.
  6. A formában hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk, és csak azután szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6962
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 16.

Ajánló

Vaníliasodó, fagylalt, házi narancs- vagy baracklekvár mind passzol hozzá. No, meg egy csésze aranyszínű tea.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Időnként jól esik a nem krémes, habos sütemény. A délutáni teázáshoz vettem az "írott" könyvemből. Az eredetére már nem emlékszem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek