r
Nosalty Logó

Legfinomabb vaníliás gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nika978
Legfinomabb vaníliás gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5551 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 181 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    579 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1875.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 923 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    217.3 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    3473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11254.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    314 mg
  • Kálcium
    3003 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    4292 mg
  • Nátrium
    3394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    744.9 g
  • Cukor
    477 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    738 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    2745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1374 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4412 micro
Összesen 5551 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Két piskótalapot fogunk sütni, kétszer 6 tojásból. (Tehát a piskóta hozzávalóit felezzük el.) A tojássárgát szétválasztjuk, és a cukorral, vaníliás cukorral, ételfestékkel "fehéredésig" verjük.
  2. A lisztet a sütőporral lassanként adagoljuk a tojáshoz, csomómentesre keverjük.
  3. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojássárgához. Ügyelve arra, hogy ne törjön össze.
  4. 200C°-os előmelegített sütőbe rakjuk, és 15 percig sütjük. Ha azt tapasztaljuk, hogy a közepe kicsit nyers, levesszük a hőfokot 180C° ra, és további 5 percig sütjük.
  5. Ugyanezt megismételjük a másik adag hozzávalókkal.

Krém

  1. A tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, vaníliakivonattal, étkezési keményítővel és 1 dl tejjel simára keverjük.
  2. A maradék tejet felforraljuk, ha kész, lehúzzuk a tűzről, és óvatosan, apránként hozzákeverjük a tojássárgáját. Majd visszahúzzuk a tűzre, és sűrűre főzzük. Vigyázzunk, nehogy összecsomósodjon.
  3. Ha kész, levesszük a tűzről, és a lábast egy előre kikészített jeges vízzel teli tálba rakjuk, hogy könnyebben kihűljön.
  4. Amíg hűl, felverjük az előzőleg pár órára hűtőben állított habtejszínt (hulala) a habfixálóval.
  5. A már kihűlt krémet csomómentesre keverjük robotgéppel, majd hozzáadagoljuk a habot. Ízlés szerint még ízesíthetjük vaníliakivonattal.

Díszítés

  1. A lapokat 2-2 félre vágjuk, így kapunk 4 viszonylag magas lapot. Mindegyik lapra kenünk egy jó nagy adag krémet.
  2. Amire felpakoljuk az általunk választott gyümölcsöket.
  3. Mielőtt rárakjuk a másik lapot, arra is kenjünk a krémből, hogy a gyümölcsök szépen ráragadjanak.
  4. A maradék gyümölccsel és habbal díszítünk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4978
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legfinomabb vaníliás gyümölcstorta
Nika978 2 recept

Édesanyámnak szerettem volna az 55. születésnapjára valami nagyon finom és könnyű tortát sütni. Nem találtam konkrétan olyan receptet, amit elképzeltem, így több receptből gyúrtam és variáltam ezt össze. A végeredmény teljes siker volt! Mindenki odavolt érte; aki alapból nem édesszájú, az is a tányérját nyalogatta. :) Szerintem egy próbát megér, nagyon finom.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!