Nosalty Logó

Tejszínes-erdei gyümölcsös torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norasz
Tejszínes-erdei gyümölcsös torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 605 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 3633 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 224 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 605 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1761 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3437.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1452 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    695.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2077 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1518 micro
Összesen 3633 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. Szépen összedolgozzuk.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és két részletben adjuk hozzá a masszához. Az első felét még bátran és erőteljesen, a másik felét viszont óvatosan, laza mozdulatokkal dolgozzuk bele, nehogy a szép laza tésztát összetörjük.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük (én 22 cm átmérőjűt használtam), és 180 °C-on 20-25 perc alatt megsütjük. A sütési idő sütőfüggő, de a tűpróba mindig segít ugye :) A kész tortalapot félretesszük hűlni.
  4. Következik a krém! A zselatint kb. 1 dl vízzel felmelegítjük (nem forraljuk), és langyosra hűtjük. A tejszínt a habfixálóval felverjük (mint már említettem, én cukrászhabot használok, mert jobb a tartása, és nem utolsó sorban olcsóbb is :)), belekeverjük a vaníliás cukorral elkevert tejfölt, majd a zselatint is. Ízletes, könnyed krémet kapunk, aminek igen nehéz ellenállni - tapasztalatból mondom :)! Úgyhogy gyorsan be is tesszük a hűtőbe, hogy ne legyen szem előtt, no a zselatin is megtegye hatását.
  5. A gyümölcsöket nagyjából összetörjük egy villával (csak rusztikusan), majd egyszerűen összekeverjük a pudingporral! Ez szép "zselészerűvé" varázsolja a gyümit.
  6. Nincs más hátra, mint megtölteni a tortánkat: a piskótát kettévágjuk, megtöltjük egy réteg krémmel, majd a gyümölcs, majd még egy réteg krém. Rá a piskóta másik fele. Bevonjuk a maradék krémmel és már kész is! (Én olvasztott csokival és gyümölccsel díszítettem.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 156
  • Össznézettség: 34756
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Drága barátnőm születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Bevallom ez volt az első alkalom, hogy nem egy konkrét receptet bújva sütöttem, hanem saját intuíciómra hagyatkozva kreatívkodtam. Mondanom sem kell, hogy nagyobb sikere volt, mint eddig bármelyik sütimnek. Egyszerű, mutatós, nem túl tömény, bármilyen gyümölccsel elkészíthető sütemény! :)

Hozzászólások

solleggiato

Szia! Megcsináltam nagylányom szülinapjára, igazi siker lett! Köszi a receptet: soll

Norasz

Kedves soll! Nagyon örülök a sikernek! :)

Törölt felhasználó

Szia! Cukrászhabot hol lehet kapni? Én még nem találkoztam ilyennel egyik üzletben sem.... El?re is köszönöm a válaszod..

Norasz

Szia! Én általában nagyobb szupermarketekben, hipermarketekben láttam, de habtejszín is teljesen tökéletes, vagy ha jól tudom lehet még kapni hab alap elnevezés? terméket is, az is hasonló kvalitásokkal bír. Ízben nem hinném, csupán árban van különbség! :)

KisCsaj

Elkészítettem tegnap édesanyám születésnapjára, osztatlan sikert aratott, gyönyör? és isteni lett! Köszönöm a receptet! :)

Norasz

Nagyon örülök, hogy ízlett! ;)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Még egy nagyon jó okunk van rá, miért ne egyél...

A gyorsételek jórészt egészségtelenek, ezért mindenki tudja, hogy fogyasztani őket csak mérsékelten érdemes. Egy friss kutatás azonban most még egy okot tett hozzá az eddigiekhez, ami ismét alátámasztja, miért ne egyél sok gyorskaját: az állati termékekben, alkoholban és cukorban gazdag étrend elpusztítja a jó baktériumokat a gyomrodban, és gyulladást okoz.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.