r
Nosalty Logó

Klasszikus chiffon torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Klasszikus chiffon torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4351 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    289.3 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2547.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.4 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 4351 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Kézi habverővel 30 gramm (kristály)cukrot keverünk a tojássárgájához, kifehéredésig. Utána három részenként hozzáadjuk az olajat, hogy egynemű legyen. Aztán a vizet (lehet tejet is) adjuk hozzá, ugyanígy (de vigyázat, fröcskölni fog!).
  2. Most szépen, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd a sütőport (még mindig kézi habverővel). Nagyon tömény lesz, de ne aggódjunk! :)
  3. Egy másik edényben kemény habbá verjük a tojásfehérjéket 90 gramm cukorral.
  4. A fehérje 1/3 részét óvatosan hozzáforgatjuk a lisztes-tojássárgájás keverékhez (szilikon keverőlapáttal). Majd a kissé fellazult sárgájás tésztát beleöntjük a maradék 2/3 tojásfehérjés tálba. Ezt is szépen összeforgatjuk.
  5. Egy 42x34 cm-s tortaformát kiolajozunk, és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen 25 percig sütjük, alufóliával letakarva (hogy ne száradjon ki), és csak az utolsó 5 percben vesszük le a fóliát, hogy kapjon egy kis színt.
  6. Még bent hagyjuk a sütőben 5 percet, hogy ne nagyon essen le. Majd kivesszük a sütőből, kiszedjük a tortaformából, és sütőpapírral bélelt rácson hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a tejszínhabot.
  7. A habtejszínt felverünk 80 gramm kristálycukorral.
  8. A kihűlt piskótát 4 rétegre vágjuk. Minden rétegbe teszünk kb. 3 szilikon keverőlapátnyi tejszínhabot. A második rétegbe még pár szem mazsolát is dobhatunk:). Az utolsó rétegre (vagyis a legfelső) több habot tegyünk, és az oldalát is kenjük meg!
  9. Végül a megmaradt habtejszínt nyomózsákba öntjük, és díszítjük a torta tetejét (ami nekem nem nagyon sikerült:( ).
  10. Ééés, már tálalhatjuk is! Jó étvágyat! :D
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 42x34
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4637
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy klasszikus Chiffon torta. Nagyon finom, nagyon tejszínhabos, és könnyű a piskóta állaga (amit kicsit macerás elkészíteni, de szerintem megéri:).  Természetesen lehet variálni kakaóporral, matchával, citrommal... ...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?