r
Nosalty Logó

Klasszikus chiffon torta

Nosalty
Klasszikus chiffon torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

363
Kalória
5.2g
Fehérje
32.6g
Szénhidrát
24.1g
Zsír
57.6g
Víz
145.5g
Koleszterin
270mg
Élelmi rost
24.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4351 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.9 g

Zsír

  • Összesen
    289.3 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2547.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    391.4 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    691.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    966 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1482 micro
Összesen 4351 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Kézi habverővel 30 gramm (kristály)cukrot keverünk a tojássárgájához, kifehéredésig. Utána három részenként hozzáadjuk az olajat, hogy egynemű legyen. Aztán a vizet (lehet tejet is) adjuk hozzá, ugyanígy (de vigyázat, fröcskölni fog!).
  2. Most szépen, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd a sütőport (még mindig kézi habverővel). Nagyon tömény lesz, de ne aggódjunk! :)
  3. Egy másik edényben kemény habbá verjük a tojásfehérjéket 90 gramm cukorral.
  4. A fehérje 1/3 részét óvatosan hozzáforgatjuk a lisztes-tojássárgájás keverékhez (szilikon keverőlapáttal). Majd a kissé fellazult sárgájás tésztát beleöntjük a maradék 2/3 tojásfehérjés tálba. Ezt is szépen összeforgatjuk.
  5. Egy 42x34 cm-s tortaformát kiolajozunk, és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen 25 percig sütjük, alufóliával letakarva (hogy ne száradjon ki), és csak az utolsó 5 percben vesszük le a fóliát, hogy kapjon egy kis színt.
  6. Még bent hagyjuk a sütőben 5 percet, hogy ne nagyon essen le. Majd kivesszük a sütőből, kiszedjük a tortaformából, és sütőpapírral bélelt rácson hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a tejszínhabot.
  7. A habtejszínt felverünk 80 gramm kristálycukorral.
  8. A kihűlt piskótát 4 rétegre vágjuk. Minden rétegbe teszünk kb. 3 szilikon keverőlapátnyi tejszínhabot. A második rétegbe még pár szem mazsolát is dobhatunk:). Az utolsó rétegre (vagyis a legfelső) több habot tegyünk, és az oldalát is kenjük meg!
  9. Végül a megmaradt habtejszínt nyomózsákba öntjük, és díszítjük a torta tetejét (ami nekem nem nagyon sikerült:( ).
  10. Ééés, már tálalhatjuk is! Jó étvágyat! :D

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 42x34

Ez egy klasszikus Chiffon torta. Nagyon finom, nagyon tejszínhabos, és könnyű a piskóta állaga (amit kicsit macerás elkészíteni, de szerintem megéri:).  Természetesen lehet variálni kakaóporral, matchával, citrommal... ...

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...