Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Klasszikus chiffon torta

Klasszikus chiffon torta
Klasszikus chiffon torta
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy klasszikus Chiffon torta. Nagyon finom, nagyon tejszínhabos, és könnyű a piskóta állaga (amit kicsit macerás elkészíteni, de szerintem megéri:).  Természetesen lehet variálni kakaóporral, matchával, citrommal... ...

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. Kézi habverővel 30 gramm (kristály)cukrot keverünk a tojássárgájához, kifehéredésig. Utána három részenként hozzáadjuk az olajat, hogy egynemű legyen. Aztán a vizet (lehet tejet is) adjuk hozzá, ugyanígy (de vigyázat, fröcskölni fog!).
  2. Most szépen, fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd a sütőport (még mindig kézi habverővel). Nagyon tömény lesz, de ne aggódjunk! :)
  3. Egy másik edényben kemény habbá verjük a tojásfehérjéket 90 gramm cukorral.
  4. A fehérje 1/3 részét óvatosan hozzáforgatjuk a lisztes-tojássárgájás keverékhez (szilikon keverőlapáttal). Majd a kissé fellazult sárgájás tésztát beleöntjük a maradék 2/3 tojásfehérjés tálba. Ezt is szépen összeforgatjuk.
  5. Egy 42x34 cm-s tortaformát kiolajozunk, és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen 25 percig sütjük, alufóliával letakarva (hogy ne száradjon ki), és csak az utolsó 5 percben vesszük le a fóliát, hogy kapjon egy kis színt.
  6. Még bent hagyjuk a sütőben 5 percet, hogy ne nagyon essen le. Majd kivesszük a sütőből, kiszedjük a tortaformából, és sütőpapírral bélelt rácson hagyjuk kihűlni. Addig elkészítjük a tejszínhabot.
  7. A habtejszínt felverünk 80 gramm kristálycukorral.
  8. A kihűlt piskótát 4 rétegre vágjuk. Minden rétegbe teszünk kb. 3 szilikon keverőlapátnyi tejszínhabot. A második rétegbe még pár szem mazsolát is dobhatunk:). Az utolsó rétegre (vagyis a legfelső) több habot tegyünk, és az oldalát is kenjük meg!
  9. Végül a megmaradt habtejszínt nyomózsákba öntjük, és díszítjük a torta tetejét (ami nekem nem nagyon sikerült:( ).
  10. Ééés, már tálalhatjuk is! Jó étvágyat! :D
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 42x34 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 598
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Parfait

Mióta szakács: 2020.05.04.
14 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszíntorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

363
tojás 6 db
finomliszt 12 dkg
cukor 20 dkg
napraforgó olaj 75 ml
víz 75 ml
sütőpor 2 teáskanál
habtejszín 600 ml
cukor 8 dkg