r
Nosalty Logó

Oreo torta Sylva Gasztro Angyal konyhájából

Sylvia Gasztro Angyal
Oreo torta Sylva Gasztro Angyal konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tortalapok

Krém

Díszítés

899
Kalória
15.8g
Fehérje
84g
Szénhidrát
59.4g
Zsír
59.1g
Víz
159.4g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
61.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tortalapok

Krém

Díszítés

Összesen 899 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tortalapok

Krém

Díszítés

Összesen 7182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tortalapok

Krém

Díszítés

Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 899 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.8 g

Zsír

  • Összesen
    475.2 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6796 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    2222 mg
  • Nátrium
    2739 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    672.1 g
  • Cukor
    489 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    473 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 7182 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

Tortalapok

  1. Először elkészítjük a tortalapot: a cukorral habosra keverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaót és az olajat is.
  2. Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

Krém

  1. Ezután elkészítjük a krémet: a mascarponét alaposan kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a joghurtokat is.
  2. Az egész habtejszínt kemény habbá verjük. Kb. 2 deciliternyit félreteszünk a díszítéshez.
  3. A maradék 3 dl habtejszínt a mascarponés krémhez adjuk. A zselatint az előírás szerint feloldjuk kevés vízben, és szintén a krémhez adagoljuk. Végül belekeverjük az összetört oreo kekszünket is. (Nem kell túl morzsalékosra tördelni, nem baj, ha maradnak benne kicsit nagyobb, ropogós darabok is!)
  4. A kihűlt tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és visszahelyezzük a formába. Amikor elkészült a krém, a tortalapra kenjük, és jól lehűtjük. Kb. 5 darab kekszről lekaparjuk a krémet, és apróra tördeljük. (Most fontos, hogy szép, apró és morzsalékos legyen!) Majd egyenletesen a torta tetejére szórjuk. Ezután a tortaforma szélét levesszük, és tálaló tálra vagy tálcára rakjuk.

Díszítés

  1. A díszítéshez félretett habtejszínt elővesszük a hűtőből. Nagyjából kijelöljük a habrózsák helyét a torta tetején, nekem 14 darab lett. Egy kiskanállal picit ott elkaparjuk a kekszmorzsát, hogy a tejszín tapadjon a torta felszínén.
  2. Ezután csillagcsővel ellátott habrózsából 14 darab tejszínrózsát nyomunk a tortára, és mindegyik habrózsát 1-1 fél oreo keksszel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha szereted ezt az isteni kekszet, akkor képzelj el egy egész tortát, hasonló ízben! Oreo fanoknak muszáj kipróbálni! :) 

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek