Nosalty Logó

E 80 torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krisztike
E 80 torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A canache krémhez

A kávéhabhoz

Az összeállításhoz

Összesen 787 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A canache krémhez

A kávéhabhoz

Az összeállításhoz

Összesen 6303 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A canache krémhez

A kávéhabhoz

Az összeállításhoz

Összesen 354 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 787 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    382.6 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5029.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1166 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    670 mg
  • Foszfor
    2106 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.7 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2120 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1325 micro
Összesen 6303 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 354 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A canache krémhez

A kávéhabhoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta: A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a 2 kanál hideg vízzel felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukor felét.
  2. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra, fehérre keverjük, majd a tojáshabot és a lisztes keveréket kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába (24 cm-es) simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A canache krém: A tejszínt a cukorsziruppal felforraljuk, és az összetört csokoládét felolvasztjuk benne.
  5. A csokoládékrémet kihűtjük, de ne fagyasszuk ki, és habverővel egy kicsit habosítsuk fel.
  6. A kávéhab: 2 tojást és 1 tojássárgáját 4 dkg porcukorral és a vaníliarúd kikapart belsejét vízgőz felett habosra, krémmé keverjük. Majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a 0,5 dl forró vízben feloldott zselatint és instant kávét.
  7. Amikor a krém már egy kicsit kihűlt, de még nem kötött meg, óvatosan belekeverjük az 1 csipet sóval felvert tojásfehérjét és a 2 dkg porcukorral felvert tejszínhabot.
  8. A torta összeállítása: A piskótát visszatesszük a kapcsos tortaformába és kibéleljük körbe sütőpapírral. Ezután a piskótára kenjük a felhabosított canache krémet, erre a rétegre helyezzük rá a köralakban kinyújtott marcipánt (ezt legkönnyebb két folpack fólia között kinyújtani). Mikor a marcipán is a helyén van, akkor ráhalmozzuk (kissé a torta közepe felé púposabban) a kávéhabot is, és betesszük 1-2 órára a hűtőbe.
  9. Tálalás előtt, mikor kiszedtük a formából és lehúztuk róla a sütőpapírcsíkot, egyenletesen szitáljuk rá a kakaóport.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 14667
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krisztike 39 recept

Azért hívják így ezt a tortát, mert Auguszt Elemér bácsi 80. születésnapjára készítette neki az egyik unokája! Ezúton is köszönöm neki ezt a fantasztikus süteményt! Aki evett már belőle a Daubner cukrászdában, az örökre a rabja lesz.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Úristen, ez csodálatos lehet! Ha egyszer id?m és alkalom is lesz rá... mentve!!

Krisztike

Tényleg az! Mindenképpen csináld meg, nem fogod megbánni!

Törölt felhasználó

A Daubnerben ez volt a kedvenc sütim, és annyira örülök neki, hogy felraktad ezt a receptet! Biztos, hogy megcsinálom iziben:):):) Köszönöm szépen!! Üdvözlettel, Andi

Krisztike

Kedves Andi! Remélem neked is akkora sikered lesz vele mint nekem!

Badu

Szia! Bocsi, hogy rákérdezek, de biztos, hogy 4 dkg liszt és 6 dkg cukor kell hozzá? F?leg annak fényében, hogy a 6 dkg cukor felét apránként adjuk hozzá! :-)

Krisztike

Igen, de figyelj, hogy van ott még 3 dkg étkezési keményít? is! Üdv: Krisztike

Badu

Köszi Kriszti, de olyan döbbenetesen kevésnek t?nt a többi piskóta recepthez képest, hogy nem hittem a szememnek! Na majd ha kipróbálom, írok!

KittyManó

Kedves Krisztike! Megkérdezhetem, honnan van a recept? Esetleg van ismer?söd a Daubner cukrászdában? Mert ha így van, akkor roppantul örülnék a szedres charlotte receptjének is! Szerintem ha csak ezt a kétféle sütit árulnák és a házi fagyit, akkor is tuti kígyózna náluk a sor:)) Köszönjük a receptet, böjt után kipróbálom. Alig várom! :)

Krisztike

A recept saját fejlesztés, sajnos nincs ismer?söm a Daubnerben, így nem tudok segíteni a charlotte receptben. Én viszont az epres omlettért adnám el a lelkem, ha tudsz ebben segíteni! Üdv: Krisztike

KittyManó

Hááát... van nekem egy könyvem; Móra Ferencné: Édességek könyve. Ennek a fedlapján az említett epres omlett díszeleg. De sajnos, ebben a formában nincs benne a könyvben. De! Benne van részenként. Tészta: "Piskóta 1: 5 tojássárgáját 30 dkg cukorral habosra keverünk, teszünk bele kanalanként 20 dkg lisztet, majd az 5 tojásfehérjét habbá verve. A tésztát kinyújtjuk, ízlés szerint kerek vagy négyszöglet? alakokat formálunk bel?le, és megsütjük világosra." "Eperkrém: 8 dl tejszínb?l kemény habot verünk, adunk hozzá 21 dkg cukrot, 20 dkg szitán áttört földiepret, 3 lap olvasztott, átsz?rt zselatint, azután 20 dkg ép szem? epret. Egy kikent formában jégre tesszük." Még nem próbáltam ki, de ha jön az eperszezon, akkor kipróbálom és megosztom Veled a tapasztalatom. :))

Krisztike

Köszi és várom! Majd lehet, hogy én is próbálkozom!

Hozzávalók

A piskótához

A canache krémhez

A kávéhabhoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 nagyméretű növény, ami beltéren is csodásan érzi magát

A már egy éve tartó bezártságnak köszönhetően ismét reneszánszukat élik a szobanövények, mert sokan velük pótolják a természet oly’ nyomasztó hiányát. Íme öt nagyméretű növény, ami nem fog ránk megharagudni, ha egy terebélyes terasz helyett a nappaliban neveljük.