r
Nosalty Logó

Málnakrémes csokoládétorta marcipántojásokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Málnakrémes csokoládétorta marcipántojásokkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 718 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 4302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 275 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 718 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    285 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1707 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5801.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.5 g
  • Cukor
    254 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    740.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    959 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2411 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1915 micro
Összesen 4302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a gőz felett összeolvasztjuk a csoki és a vajat/margarint (ne legyen túl meleg).
  2. Kettéválasztjuk a tojásokat a fehérjét, csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sárgáját és vajas csokoládét.
  3. Végül beleforgatjuk a kakaóport és sütőporral elkevert lisztet.
  4. A masszát sütőpapírral kibélelt, kb. 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Ha kihűlt, kivágjuk a tortaformából, és vízszintesen 5 egyenlő lapba vágjuk.

Krém

  1. A krémhez felforraljuk a málnát a cukorral és az 1 dl vízzel, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, végezetül az 1 dl vízzel kikevert vaníliás pudingporral besűrítjük.
  2. Kihűtjük, majd a puha vajjal/margarinnal habosra keverjük.
  3. A krémmel összetöltjük a piskótalapokat úgy, hogy vékony rétegben az oldalára és a tetejére is jusson krém.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
  5. Tálalás előtt a marcipánból készített tojásokkal, cukorvirágokkal, nyuszival és ibolyával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 70
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnakrémes csokoládétorta marcipántojásokkal
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...