Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós tarja roppantott újburgonyával- Lecsós szelet 7.

Lecsós tarja roppantott újburgonyával- Lecsós szelet 7.
Lecsós tarja roppantott újburgonyával- Lecsós szelet 7.
115 perc / előkészület: 35 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas nyári, vasárnapi ebédnek készült. A hozzávalókat külön készítettem el, de a húst és a lecsót a legvégén néhány percig együtt sütöttem.

hozzávalók / 4 adag

A tarjához

A lecsóhoz

A krumplihoz

  • 60 dkg újkrumpli (tisztára mosott, héjas apró burgonya)
  • 5 dkg vaj
  • ízlés szerint
  • 1 dl víz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket egyenként megsózzuk, enyhén kizsírozott tepsibe egymás mellé fektetjük, őrlünk rá fekete borsot.
  2. Nagyobb szeletekre vágjuk a hagymát, és a húsra szórjuk, majd a fokhagymát is rászeleteljük, és végül megszórjuk durvára zúzott rózsaborssal.
  3. Kevés vizet öntünk rá, alufóliával letakarjuk és 180 fokon készre sütjük. Amikor már megpuhult a hús, az alufóliát levesszük, hogy piruljon.
  4. A lecsóhoz a hagymát nagyobb szeletekre vágjuk, és a felcsíkozott szalonnával és a zsírral együtt elkezdjük sütni.
  5. Közben a paprikákat felszeleteljük, és az üvegesre sült hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a felszeletelt fokhagymát. Fedő alatt kb. 10 percig főzzük a paprikát, így elég levet enged, nem kell hozzá víz.
  6. Közben a felszeletelt, megtisztított gombát leforrázzuk, átmossuk, és hozzáadjuk a lecsónkhoz.
  7. Végül a nagyobb kockákra vágott paradicsommal főzzük, illetve összesütjük a lecsót.
  8. Amikor a lecsó elkészült, hozzáadjuk a sült hússzeleteket, és együtt sütjük néhány percig.
  9. A megmosott, héjas újkrumplikat vajjal, sóval és kevés vízzel feltesszük fedő alatt, közepes tűzön párolódni. Amikor a krumplik megpuhultak, hagyjuk a vajban sülni.
  10. Tálaláskor a mutatóujjunkkal rányomva roppanthatunk rajta egyet, amitől megrepednek a krumlik. Így könnyebben megközelíthetőek :).

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 163
elküldve: 2
receptkönyvben: 92
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsós sertésszelet újburgonyával, lecsós tarja újkrumplival, lecsóval sült tarja újburgonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

794
sertéstarja 80 dkg
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rózsabors 0 ízlés szerint
mangalica zsír 1 ek
vöröshagyma 2 közepes db
paprika 10 közepes db
paradicsom 3 db
fokhagyma 2 gerezd
gomba 10 dkg
mangalica zsír 1 ek
mangalica szalonna 5 dkg
újkrumpli 60 dkg
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
víz 1 dl