r
Nosalty Logó

Lecsós tarja roppantott újburgonyával- Lecsós szelet 7.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lecsós tarja roppantott újburgonyával- Lecsós szelet 7.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tarjához

A lecsóhoz

A krumplihoz

Összesen 794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tarjához

A lecsóhoz

A krumplihoz

Összesen 3177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tarjához

A lecsóhoz

A krumplihoz

Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    606.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.2 g

Zsír

  • Összesen
    207.3 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3967.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    2264 mg
  • Nátrium
    596 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2424.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    633 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    820 mg
  • D vitamin:
    277 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    475 micro
  • β-karotin
    3140 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3221 micro
Összesen 3177 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    233 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

A tarjához

A lecsóhoz

A krumplihoz

Elkészítés

A tarjához

  1. A hússzeleteket egyenként megsózzuk, enyhén kizsírozott tepsibe egymás mellé fektetjük, őrlünk rá fekete borsot.
  2. Nagyobb szeletekre vágjuk a hagymát, és a húsra szórjuk, majd a fokhagymát is rászeleteljük, és végül megszórjuk durvára zúzott rózsaborssal.
  3. Kevés vizet öntünk rá, alufóliával letakarjuk és 180 fokon készre sütjük. Amikor már megpuhult a hús, az alufóliát levesszük, hogy piruljon.
  4. A lecsóhoz ahagymát nagyobb szeletekre vágjuk, és a felcsíkozott szalonnával és a zsírral együtt elkezdjük sütni.
  5. Közben a paprikákat felszeleteljük, és az üvegesre sült hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a felszeletelt fokhagymát. Fedő alatt kb. 10 percig főzzük a paprikát, így elég levet enged, nem kell hozzá víz.
  6. Közben a felszeletelt, megtisztított gombát leforrázzuk, átmossuk, és hozzáadjuk a lecsónkhoz.
  7. Végül a nagyobb kockákra vágott paradicsommal főzzük, illetve összesütjük a lecsót.
  8. Amikor a lecsó elkészült, hozzáadjuk a sült hússzeleteket, és együtt sütjük néhány percig.
  9. A megmosott, héjas újkrumplikat vajjal, sóval és kevés vízzel feltesszük fedő alatt, közepes tűzön párolódni. Amikor a krumplik megpuhultak, hagyjuk avajban sülni.
  10. Tálaláskor a mutatóujjunkkal rányomva roppanthatunk rajta egyet, amitől megrepednek a krumlik. Így könnyebben megközelíthetőek :).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11979
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tartalmas nyári, vasárnapi ebédnek készült. A hozzávalókat külön készítettem el, de a húst és a lecsót a legvégén néhány percig együtt sütöttem.

Hozzávalók

A tarjához

A lecsóhoz

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?