Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ajvárral sütött bordaporc

Ajvárral sütött bordaporc
Ajvárral sütött bordaporc
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A bordaporc a sertésborda alatt végighúzódó húsos-porcos rész, kifejezetten jóízű. A sok porcos rész miatt nem lehet szépen és elegánsan fogyasztani, ez afféle cuppogós-rágcsálgatós étel. Valójában ez a lecsós hús egy variációja, intenzíven fűszeres, ideális tészták vagy semleges köretek mellé. A porc kilója nálunk 600 forint, tehát spórolós vacsorákhoz való. Az elkészítésénél ügyeljünk arra, hogy sok szaftja legyen a végén.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Igazi hóvégi étel, olcsó, jóízű, tartalmas. Köretként én a képen látható gluténmentes tésztát és párolt patisszont készítettem hozzá, jólesett. Könnyű vörösbor jár hozzá, egri vagy szekszárdi kékfrankos.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bordaporcot falatnyi darabokra vágjuk. Serpenyőben a zsíron átpirítjuk, amíg egy kis színt kap, a finomra vágott fokhagymával együtt.
  2. Ráöntjük az ajvárt, a mustárt és a paprikakrémet. Én nem a csípős krémet használom, aki szereti, tehet hozzá csípőset is.
  3. Felöntjük deci vízzel, és fedő alatt 3/4 órát pároljuk, amíg a hús könnyen leválik a porcokról. A párolási idő függ az állat életkorától is, arra ügyeljünk, nehogy elfője a szaftját.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 589
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsócs borda

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

737
sertészsír 50 g
sertésborda 650 g
fokhagyma 14 g
ajvár 200 g
mustár 25 g
paprikakrém 40 g
3 g
víz 1 dl