r
Nosalty Logó

Csirkemell lecsóval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkemell lecsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 323 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 646 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 51 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    966 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 323 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1640.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1033.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    370 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    329 micro
  • β-karotin
    1931 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 646 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    480 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 51 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előkészületekhez a hagymát apró kockára vágjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk és felkarikázzuk, valamint a paradicsomot alapos mosás után cikkekre vágjuk.
  2. Serpenyőben kicsi olajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát, majd megpirítjuk úgy, hogy kicsit odakapjon. Véleményem (és a családom véleménye szerint is) a lecsó titka az odakapásban rejlik.
  3. Hozzáadjuk a paprikát, ezt is odapirítjuk kicsit, majd mikor elkezd megszottyadni és pici levet engedni, akkor adjuk hozzá a paradicsomcikkeket. Kevés fehérborral meglocsoljuk. Ízesítjük sóval és borssal. A lecsónk akkor van kész, mikor finom szaftos lesz a paprikától és a paradicsomtól (szétfőnek/szétpárolódnak).
  4. Ha elkészült a lecsónk, semmi más teendőnk nincs, mint a vékonyra szelt csirkemell-szeleteket besózni és beborsozni. A szeleteket a lecsóra helyezzük, majd így sütjük, mondhatni inkább pároljuk meg. Ha a lecsó nagyon elfőné a levét időközben, akkor pótoljuk víz, szárnyas alaplé, esetleg fehérbor hozzáadásával.
  5. Melegen, rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12553
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Végre elmondhatom, hogy leszüreteltem életem első saját termesztésű paprikáját és paradicsomát. Az eseményt hogy és mivel is lehetne jobban megkoronázni, mint lecsóval. A lecsó nemzeti ételünk, melyet mindenki máshogy készít és másként szeret. Egyáltalán nem gondolom, hogy bárki is innen lesné el a lecsókészítés rejtett nagy titkait. Ám ahhoz, hogy egy lépéssel teljesebb legyen a recepttáram ezen kicsiny blogon, mégis arra a következtetésre jutottam hosszas hezitálás után, hogy közzé teszem.

Hozzászólások

evacili

Szia! Ha jól értettem, akkor teszed bele a csirkemellet, amikor már teljesen kész a lecsó?

Törölt felhasználó

Szia! Igen, azért döntöttem így, mert bevallom egyszer?bb, valamint így jobban átjárja a hús ízét a lecsó. Üdv: Na ezt süsd ki!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek