Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell lecsóval

Csirkemell lecsóval
Csirkemell lecsóval
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre elmondhatom, hogy leszüreteltem életem első saját termesztésű paprikáját és paradicsomát. Az eseményt hogy és mivel is lehetne jobban megkoronázni, mint lecsóval. A lecsó nemzeti ételünk, melyet mindenki máshogy készít és másként szeret. Egyáltalán nem gondolom, hogy bárki is innen lesné el a lecsókészítés rejtett nagy titkait. Ám ahhoz, hogy egy lépéssel teljesebb legyen a recepttáram ezen kicsiny blogon, mégis arra a következtetésre jutottam hosszas hezitálás után, hogy közzé teszem.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előkészületekhez a hagymát apró kockára vágjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk és felkarikázzuk, valamint a paradicsomot alapos mosás után cikkekre vágjuk.
  2. Serpenyőben kicsi olajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát, majd megpirítjuk úgy, hogy kicsit odakapjon. Véleményem (és a családom véleménye szerint is) a lecsó titka az odakapásban rejlik.
  3. Hozzáadjuk a paprikát, ezt is odapirítjuk kicsit, majd mikor elkezd megszottyadni és pici levet engedni, akkor adjuk hozzá a paradicsomcikkeket. Kevés fehérborral meglocsoljuk. Ízesítjük sóval és borssal. A lecsónk akkor van kész, mikor finom szaftos lesz a paprikától és a paradicsomtól (szétfőnek/szétpárolódnak).
  4. Ha elkészült a lecsónk, semmi más teendőnk nincs, mint a vékonyra szelt csirkemell-szeleteket besózni és beborsozni. A szeleteket a lecsóra helyezzük, majd így sütjük, mondhatni inkább pároljuk meg. Ha a lecsó nagyon elfőné a levét időközben, akkor pótoljuk víz, szárnyas alaplé, esetleg fehérbor hozzáadásával.
  5. Melegen, rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 298
elküldve: 5
receptkönyvben: 106
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsós csirke, csirkemell lecsós szószban, lecsós csirkemell

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evacili
evacili Thu, 2012-08-30 14:50

Szia! Ha jól értettem, akkor teszed bele a csirkemellet, amikor már teljesen kész a lecsó?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-08-30 14:52

Szia! Igen, azért döntöttem így, mert bevallom egyszerűbb, valamint így jobban átjárja a hús ízét a lecsó. Üdv: Na ezt süsd ki!

311
csirkemell filé 400 g
tv paprika 3 db
paprika 2 db
paradicsom 3 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
víz 0.5 dl