r
Nosalty Logó

Lecsós-lilahagymás karaj

NS
Lecsós-lilahagymás karaj
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

490
Kalória
25.1g
Fehérje
32g
Szénhidrátok
28.3g
Zsír
157.3g
Víz
67.6g
Koleszterin
1.8g
Rost
8.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2455 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2770.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    2405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    157.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 490 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    141.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13854.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    12024 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    786.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 2455 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A karajt szeletekre vágjuk, kiverjük, a fűszersóval és fokhagymaporral bedörzsöljük, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajban mindkét oldalát 1-1 percig elősütjük.
  2. A lecsó felét egy tepsibe öntjük, ezen elrendezzük a hússzeleteket.
  3. A lilahagymákat megpucoljuk, karikára vágjuk, és olajon megfonnyasztjuk, de nem teljesen puhára, inkább roppanósra, hiszen még sülni fog. Megszórjuk sóval, a barna cukorral, öntünk rá worcestershire-szószt és balzsamecetet, összeforraljuk, és rárendezzük a hússzeletekre.
  4. A maradék lecsóval befedjük a lilahagymás szeleteket.
  5. 2 szelet szalonnát kakastaréjosra vágunk, és az ételre helyezzük. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük alufólia alatt, majd további 5 percig anélkül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Olyan lecsó volt otthon eltéve, amely hagyma nélkül készült. Úgy gondoltam, ez nem maradhat így, hiszen imádjuk a hagymát, ezért tettem hozzá. Véleményem szerint az alapból hagymás lecsónak sem tesz sok rosszat, ha adunk hozzá még egy kevés lilahagymát ilyen módon.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...