r
Nosalty Logó

Lecsós-lilahagymás karaj

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Lecsós-lilahagymás karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2455 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2770.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    2405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 490 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.3 g

Zsír

  • Összesen
    141.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13854.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    12024 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    786.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 2455 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A karajt szeletekre vágjuk, kiverjük, a fűszersóval és fokhagymaporral bedörzsöljük, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajban mindkét oldalát 1-1 percig elősütjük.
  2. A lecsó felét egy tepsibe öntjük, ezen elrendezzük a hússzeleteket.
  3. A lilahagymákat megpucoljuk, karikára vágjuk, és olajon megfonnyasztjuk, de nem teljesen puhára, inkább roppanósra, hiszen még sülni fog. Megszórjuk sóval, a barna cukorral, öntünk rá worcestershire-szószt és balzsamecetet, összeforraljuk, és rárendezzük a hússzeletekre.
  4. A maradék lecsóval befedjük a lilahagymás szeleteket.
  5. 2 szelet szalonnát kakastaréjosra vágunk, és az ételre helyezzük. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük alufólia alatt, majd további 5 percig anélkül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5368
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 09.

Ajánló

Rizzsel a legfinomabb. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan lecsó volt otthon eltéve, amely hagyma nélkül készült. Úgy gondoltam, ez nem maradhat így, hiszen imádjuk a hagymát, ezért tettem hozzá. Véleményem szerint az alapból hagymás lecsónak sem tesz sok rosszat, ha adunk hozzá még egy kevés lilahagymát ilyen módon.

Címlapról ajánljuk

További cikkek