Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lecsós nokedli Sylvia Gasztro Angyaltól

Lecsós nokedli Sylvia Gasztro Angyaltól
Lecsós nokedli Sylvia Gasztro Angyaltól
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A lecsót imádjuk télen-nyáron körettel vagy nélküle! Nyáron csak friss kenyérrel,
tojással is finom!

hozzávalók / 4 adag

Lecsó

Nokedli

Szólj hozzá!

elkészítés

Lecsó

  1. Az olajon a szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a tetszőleges méretűre vágott paprikát (szeletelhetjük vagy karikára vághatjuk) és a kockára vágott paradicsomot, majd tovább dinszteljük.
  3. Néhány perc múlva megszórjuk az őrölt fűszerpaprikával, és ízlés szerint fűszerezzük (sóval, borssal, ételízesítővel). A lecsó hamar elkészül, nem kell túl párolni, mert a paprika szétfőhet.
  4. Amikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a karikára vágott frankfurti virslit, és 2 perc alatt összefőzzük.
  5. A végén, 2-3 felvert tojással is dúsíthatjuk (én most tojás nélkül készítettem). Mi nokedlivel szeretjük a legjobban.

Nokedli

  1. Egy fazékban vizet forralunk. A tojásokat beleütjük a lisztbe, és pici vizet adunk hozzá.
  2. Csak lazán keverjük meg a tésztát. Darabos tésztát kapunk.
  3. Ha a víz forr, az edény fölé teszünk egy galuskaszaggatót. Teszünk a szaggatóba egy kis adag tésztát, és egyenletes mozdulatokkal beleszaggatjuk. Ha híg a tészta, akkor nagyobb galuskákat kapunk. Ha sűrűbb, akkor szép egyenletes állagú galuskákat kapunk.
  4. Mikor elkészült, leszűrjük, és vízzel átöblítjük, olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 005
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

nokedlis lecsó, lecsó nokedlivel, paradicsomos paprikás nokedli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1278
tv paprika 1 kg
hegyes erős paprika 1 db
paradicsom 3 db
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 3 gerezd
erdélyi szalonna 15 dkg
frankfurti virsli 36 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
rétesliszt 50 dkg
tojás 2 db
víz 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint