r
Nosalty Logó

Lecsós nokedli Sylvia Gasztro Angyaltól

Sylvia Gasztro Angyal
Lecsós nokedli Sylvia Gasztro Angyaltól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Lecsó

Nokedli

1278
Kalória
33.1g
Fehérje
113.3g
Szénhidrát
76.8g
Zsír
456.7g
Víz
183.2g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
9.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Lecsó

Nokedli

Összesen 1278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Lecsó

Nokedli

Összesen 5109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Lecsó

Nokedli

Összesen 172 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1729.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    796 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    456.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    937 micro
Összesen 1278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    307.2 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    733 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6918.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1273 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1786 mg
  • Nátrium
    3184 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    453.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1826.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    725 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    759 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    492 micro
  • β-karotin
    3136 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3750 micro
Összesen 5109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    260 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

Lecsó

  1. Az olajon a szalonnát kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a tetszőleges méretűre vágott paprikát (szeletelhetjük vagy karikára vághatjuk) és a kockára vágott paradicsomot, majd tovább dinszteljük.
  3. Néhány perc múlva megszórjuk az őrölt fűszerpaprikával, és ízlés szerint fűszerezzük (sóval, borssal, ételízesítővel). A lecsó hamar elkészül, nem kell túl párolni, mert a paprika szétfőhet.
  4. Amikor már majdnem készen van, hozzáadjuk a karikára vágott frankfurti virslit, és 2 perc alatt összefőzzük.
  5. A végén, 2-3 felvert tojással is dúsíthatjuk (én most tojás nélkül készítettem). Mi nokedlivel szeretjük a legjobban.

Nokedli

  1. Egy fazékban vizet forralunk. A tojásokat beleütjük a lisztbe, és pici vizet adunk hozzá.
  2. Csak lazán keverjük meg a tésztát. Darabos tésztát kapunk.
  3. Ha a víz forr, az edény fölé teszünk egy galuskaszaggatót. Teszünk a szaggatóba egy kis adag tésztát, és egyenletes mozdulatokkal beleszaggatjuk. Ha híg a tészta, akkor nagyobb galuskákat kapunk. Ha sűrűbb, akkor szép egyenletes állagú galuskákat kapunk.
  4. Mikor elkészült, leszűrjük, és vízzel átöblítjük, olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

A lecsót imádjuk télen-nyáron körettel vagy nélküle! Nyáron csak friss kenyérrel, tojással is finom!

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...